JURNAL DE MĂMICĂ – La club
Ieri a fost Sf. Nicolae. Pentru cei mici, Moş Nicolae. Şi la David a venit Moşul, chiar dacă el este prea mic pentru a-i fi contorizate faptele bune şi cele mai puţin bune. Însă cadoul nostru, adică al Moşului, pardon, pentru bebe nu a încăput în ghetuţe – nici nu are încă ghetuţe, ci totoşi de stradă îmblăniţi – pentru că a constat într-o vizită la primul club din ţară destinat copiilor cu vârste începând de la 3 luni. Despre Miko Kids am aflat de la mămicile de la mine din ansamblu şi de la ultimul târg de profil la care am fost duminica aceasta. Conceptul mi s-a părut interesant, dar trebuie să recunosc că l-am privit cu scepticism – cum poţi face „educaţie” unui copil de trei luni? Se pare că se poate.
Cu bagajul după noi – scutec curat,pamperşi, apă, lapte, suzetă, şerveţele – ne-am înfăţişat în prag de seară la clubul de pe Nicolae Caranfil. Aglomeraţie mare acolo.Părinţi şi copii deja familiarizaţi cu locul, forfoteau de colo colo. Noi, mezinii am fost poftiţi în încăperea de jos, destinată copiilor între 3 luni şi un an. Bebe părea de-ai casei. Cu ochii mari de curiozitate, zâmbea tuturor celor care veneau să-l salute, mai ales copiilor. Ne-am aşezat pe covor şi una dintre profesoarele de acolo a venit să se joace cu noi. Ne-a adus maracas colorate pe care a început să le mişte încet de sus în jos şi de la stânga la dreapta, repetând de câteva ori, atât în limba română, cât şi în engleză, „Sus”, „Jos”, Stânga”, „Dreapta”. Bebe a urmărit cu atenţie toate mişcările, scopul exerciţiului fiind astfel atins.
Tot pentru copii de vârsta lui, în camera respectivă erau cuburi moi şi colorate care, aşa cum mi-a explicat Miss Daisy, una dintre profesoare, ajută la activităţile de dezvoltare a simţurilor, în cadrul lecţiilor de Baby Sensoring. Activităţile au ca scop stimularea unui vocabular senzorial (vizual, auditiv şi tactil) şi dezvoltarea contactului fizic (masaj, reflexologie, atingere, îmbrăţisare, legănare).
Micuţii familiarizaţi deja cu locul, săreau pe cuburi şi apucau obiectele care se aflau în preajma lor fără teamă. Mai rezervat, David a preferat să râdă la cei din jur şi să ia numai jucăriile pe care i le dădeam eu.
Momentul serii a fost acela în care, profesorul de sport a da startul la dans. Toţi copiii, fie că erau în braţele părinţilor, ca David şi un alt băieţel de numai două luni, fie că abia învăţaseră să meargă în picioare,s-au lăsat antrenaţi de muzică şi veselie, de mişcările coordonate de profesor, de baloane şi de zgomotul intrumentelor muzicale folosite. În braţe la tati, bebe bătea aerul cu mâinile şi piciorele şi chiua, semn de mare plăcere.
Distracţia nu a durat mai mult de 45 de minute, pentru că micuţul a început să dea semne de oboseală – la vârsta lui, informaţia este absorbită cu viteză, ca un burete, şi este firesc să obosească repede. După ce ne-am schimat în locul special amenajat la etaj, prilej cu care am vazut bucătărioara şi spaţiul destinat copiilor mai mari, unde le-am întâlnit pe Roxana Iliescu şi Iuliana Maricuc, ne-am luat rămas-bun de la gazde, cu promisiunea că vom reveni, mai ales în week-end-uri, şi am plecat.
Bebe a dormit tot drumul de întoarcere, care e cam lung, ce-i drept, iar după băiţa de seară a urmat spectacolul în reluare. Odihnit şi cu multă informaţie acumulată, nu a mai vrut să doarmă decât pe la 2.30 noaptea. Până atunci, singurele lucruri care îi conveneau erau dansul şi statul în fund. Orice altceva îl făcea să plângă cu lacrimi de crocodil, aşa că nu puteam lăsa o zi frumoasă să se încheie prost şi ne-am conformat.
P.S. Prima întrebare care îţi vine în minte este, desigur, care este preţul unei ore de curs la acest club. 30 RON este răspunsul şi am înţeles de la Miss Daisy că pentru mai multe tipuri de cursuri achiziţionate (Learn With Music – concept american introdus în premieră aici în România – şi Baby Sensory, sau Cooking Class şi Arts and Crafts de exemplu) sunt aplicate reduceri. Noi nu suntem încă atât de avansaţi, aşa că ne limităm la oferta pentru bebeluşi – Learn With Music şi Baby Sensory. Mai multe informaţii sigur veţi primi dacă scrieţi pe adresa de mail office@mikokids.ro.
O idee despre ce înseamnă Learn With Music şi cum se desfăşoară un astfel de curs, vă puteţi face din clipul de mai jos. Profesoara seamănă izbitor cu Miss Daisy.
Alte file de jurnal:
Comenteză pe Facebook