JURNAL DE MĂMICĂ – Vaccinul la două luni

Cu o întârziere de două săptămâni, pentru că bebe a fost răcit şi a luat antibiotice, astăzi l-am vaccinat antihepatita B (AHB), antidifteric, atitetanos, arntiherpetussis (DTP) şi antipolio (VPI). Câte o înţepătură în fiecare picior –  în stângul Pentaxin, care este şi VPI şi DTP, iar în piciorul drept Euvax, împotriva hepatitei B.

Bebe nu a plâns decât în timpul înţepăturilor şi, deşi aş fi preferat să fie vaccinat în mânuţă, în deltoid – cunosc destule cazuri în care copii mici au fost nenorociţi în urma vaccinărilor – mi s-a explicat că până la un an vaccinarea se face în picior.

Până la urmă totul a decurs bine. Acum bebe doarme destul de liniştit. Înainte de culcare i-am administrat 3 ml de Panadol Baby -preventiv, ca să ţină în frâu febra ce apare cel mai adesea ca reacţie adversă la vaccin. Medicul de familie mi-a spus că, dacă face febră, să îi mai administrez încă 3 ml de Panadol Baby, după şase ore de la prima doză şi să evit să-i fac baie în seara aceasta, mai ales că este posibil să fie mai agitat decât de obicei, reacţie ce poate dura chiar şi trei zile.

O altă reacţie adversă la vaccinul Pentaxin este apariţia unui nodul în locul unde a fost vaccinat şi a unei înroşiri locale. Nodulul trece în timp, mi s-a spus, şi nu este cazul să ne alarmăm, iar roşeaţa poate fi diminuată cu comprese reci, doar dacă este pe suprafaţă mare şi intensă.

Noi sperăm să nu, dar vă ţinem la curent.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu