Orarul corpului. Ce să faci ca să te simți bine întreaga zi, întreaga viață!

 

Medicina tradițională are multe componente care ne ajută să ne menținem sănătatea și fără vizite dese la doctor sau “diete” cu pastile o mie. Unul dintre bunele obiceiuri pe care le descoperim împreună cu medicina tradițională este legat de cunoașterea bioritmului nostru. Pentru fiecare dintre noi, la un anumit moment al zilei, organismul trimite întreaga energie câtre anumite părți ale sale. S-a demonstrat științific că dacă nu se respectă și se tulbură repetat ritmul interior, omul se îmbolnăvește mai des și mai repede, uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate.

Așadar, încercați să respectați momentele optime pentru a avea o viață sănătoasă și plină de energie.

DoctorAS vă prezintă azi ziua perfectă pentru corpul și organele noastre:

ORA 6 – Este ora la care organismul se trezește, chiar dacă noi vrem să mai lenevim.
Începe producția de hormoni a corpului nostru. La această oră aminoacizii, hormonii, zahărul din sânge acționează la capacitate maximă. Ce trebuie evitat la acestă oră? În afară de lenevirea în pat, ALCOOL și ȚIGĂRI.

ORA 7 – Inima intră în viteza a cincea. Începe producția de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineața face o greșeală, pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este același. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să bea și un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apă băut imediat după trezire face să scapi de constipație).

ORA 8 – Organismul tânjește după combustibil. Din nefericire este și ora la care au loc cele mai multe infarcturi și accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală, dacă vreți să vă faceți o analiză a sângelui. Dacă o amânați pentru altă oră, compoziția sângelui va fi schimbată din cauza stresului.

ORA 9 – Organismul recepționează cel mai slab senzația de durere, este imun față de frică. Chimioterapia și injecțiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicații, iar datorită toleranței sporite a organismului, șansele de vindecare cresc.

ORA 10 –  Este ora învătațului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii și de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu mașina, atenția și reflexele sunt mult sporite.

ORA 11 – Organismul își arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice (totuși, mai cu milă, vă rog) după pofta inimii. Cu puțin înaintea prânzului, inima și circulația sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitați să mergeți la un consult cardiologic, pentru că se poate ca diagnosticul să nu fie cel real.

ORA 12 – S-a dus deja jumătate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să stați în fața unei ferestre deschise. Aerisiți foarte bine încăperile Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ.
Se pregătește pentru a produce sucul gastric și a primi mâncarea.

ORA 13 – Scade atenția, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acționeze, digerând și absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie să ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar mai ales este bine ca prânzul să fie consumat în liniște și fără alte preocupări decât a mânca. Și FĂRĂ NERVI. Mâncarea se servește în liniște și armonie.

ORA 14 – Forța vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.

ORA 15 – Creierul se pune din nou în mișcare. Ne putem continua în forță activitatea. Atenția și puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveți de lucru pentru acasă acum este momentul.

ORA 16 – Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcțiune. Este ora ideală pentru un program de exerciții fizice. Plămânii și căile respiratorii sunt larg deschise. Faceți o plimbare în aer liber. La această oră acționează cel mai bine remediile pentru stomac.

ORA 17 – Mâinile simt nevoia să intre în funcțiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobișnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. Sportivii știu deja, cine se antrenează sau concurează, obține acum cele mai bune rezultate. La acestă oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.

ORA 18 – Este ora activităților culturale. Simțurile sunt foarte ascuțite în acest moment al zilei. Papilele gustative și simțurile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maximă activitate în ceea ce privește creșterea unghiilor și a părului. Corpul este însă puțin obosit. Nervii reacționează la durere sau furie.

ORA 19 – Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tânjeste după îngrijire, porii pielii se deschid și asimilează produsele cosmetice. Dar atenție, scade tensiunea.

Ora 20 – Cresc capacitățile vizuale. Este momentul să alegeți materialele și modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacționează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrează o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.

ORA 21 – Scade temperatura corpului și metabolismul. Nu se mai asimilează niciun aliment. Mâncarea rămane nedigerată sau digerată pe jumătate. Doar stomacul și ficatul mai lucrează.

ORA 22 – Ficatul nu mai lucrează. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcționarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.

ORA 23 – Începem să visăm cu ochii deschiși. De la această oră corpul se liniștește. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substanțe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minim. Producția de cortizol, hormonul stresului, este oprită. Femeile dacă vor sa fie frumoase, trebuie să se pună la somn, la această oră, pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.

ORA 24 – După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim pe scala sa de funcționare și se programează pentru mâine. Este obligatoriu ca acestă oră să ne găsească într-un somn profund. Noaptea, între orele 2 și 4, toate simțurile sunt în stare de inhibiție. ATENȚIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor și a accidentelor de muncă. Mai bine stați acasă și plecați la drum la o oră favorabilă.

Între ora 3 și 5 scade tensiunea arterială. Dimineața reținem mai ușor informațiile,dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiază. Îmi doresc să tineți cont de aceste indicații. Încercați și vedeți că viața va fi din ce în ce mai frumoasă și voi, mult mai sănătoși.

Citiți și RITMURILE CEASULUI BIOLOGIC 

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu