JURNAL DE MĂMICĂ – Ce am învăţat în trei luni

Bebe a împlinit, astăzi, trei luni. Nici nu ştiu când a trecut timpul. Simt de parcă a fost ieri, mai ales că burta îmi este încă amorţită pe locul tăieturii 🙂

Băieţelul meu este mare de-acum: gângureşte pe diferite tonalităţi, astfel că îţi poţi da seama când este mulţumit, când se alintă sau când ceva nu îi convine. Doarme aproape toată noaptea, are somnul de prânz mai lung şi în rest este activ: râde, se joacă, socializează.

Am observat că şi el, ca şi “colegii de generaţie”, preferă plimbările lungi în aer liber. Doarme afară mai bine ca oriunde şi nu îl deranjează nici cel mai puternic zgomot.

Aşa cum a spus medicul pediatru la ultima vizită “Suntem bine” – bebe are 63 de cm în lungime, perimetrele toracic şi abdominal în limitele normale şi nu mai are probleme aproape deloc cu refluxul.  Singura diferenţă faţă de mulţi dintre bebeluşii de vârsta lui sunt pacheţele de grăsime care lui îi lipsesc. Nu este un copil grăsuţ, ci mai degrabă svelt. Dar asta este explicabil, pentru că nu se omoară cu mâncarea. E bine totuşi că nu  pierde în greutate.

În ceea ce mă priveşte, după trei luni pot să spun că mă simt cu adevărat mămică, şi nu aşa, oricum, ci o mămică experimentată. Am trecut prin multe în aceste 90 de zile: de la nopţi în care mă plimbam prin faţa pătuţului până dădeau zorile de teamă ca bebe să nu păţească ceva (să se înnece, de exemplu), până la pierderea laptelui de la sân, trecerea prin tot felul de formule de lapte mai mult sau mai puţin bune, o scurtă internare în spital şi un tratament minuţios împotriva păcătoasei de infecţii cu Ecoli.

Cel mai mult şi mai bine am învăţat să mă organizez, astfel încât bebe să nu sufere din cauza “viciilor de procedură”. Ştiu, de exemplu, că atunci când schimbăm pampersul, trebuie să fiu pregătită, adică să am la îndemână pachetul cu şerveţele umede, pentru a-i şterge funduleţul ( cele mai bune şi mai convenabile ca preţ de până acum sunt cele de la Mega Image, marcă proprie – 80 de bucăţi mari, la preţul de 6,8 lei),un pampers curat şi crema Bepanthen. Ştiu că nu este tocmai ieftină, dar este cea mai bună din câte am încercat până acum. Deşi se spune că, fiind o cremă uleioasă, nu lasă pielea bebeluşului să respire, copilul nu s-a iritat absolut deloc până acum.

La fel de organizaţi suntem şi când este vorba despre băiţă -dar asta o să v-o povestesc separat – sau când bebe mînâncă. Am sesizat că orice shimbare de tactică sau de program se resimte, bebe devenind imediat agitat sau lipsit de poftă de mâncare.

În aceste trei luni am îmvăţat ceva foarte important: să am răbdare şi să îmi stăpânesc şi cea mai mică urmă de nervi, pentru că toate se transmit celui mic.

Nu m-am ţinut însă de cel puţin două promisiuni pe care mi le-am făcut încă dinainte de a naşte: să nu îl iau pe bebe în pat când doarme (iar el doarme cu noi) şi sa nu îl fac dependent de mine (iar acum nu doarme şi nu stă decât dacă sunt în prejama lui, eventual să îl ţin de mână până adoarme profund). Sper însă că ambele vor fi trecătoare, mai ales că sunt destule semne că bebe este o fire independentă.

Alte file de jurnal:

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu