JURNAL DE MĂMICĂ – Reacţii adverse la vaccin

Au trecut trei zile de la vaccin şi, până ieri, bebe nu părea să se confrunte cu vreo reacţie adversă. Ieri însă, pe la prânz, am simţit că este cam călduţ şi i-am luat temperatura. Avea 38,1 grade Celsius. Din fericire nu era mârâit şi până spre după-amiază a mâncat bine. I-am dat 3 ml de Panadol Baby – seara am aflat de la medicul pediatru că 2 ml erau suficienţi (pentru vârsta de 2 luni şi jumătate cât are băieţelul, modul de administrare este: 2 ml/ 6 ore sau 2,5 ml / 8 ore).

I-am ţinut o compresă rece pe locul vaccinat care era puţin umflat, dar nu roşu, şi până spre după-amiază totul a fost în regulă. După somnul de prânz, însă,  cel mic a avut scaun moale şi abundent şi părea să îl doară burtica. Nici apetitul nu mai era acelaşi. Şi-a păstrat doar buna dispoziţie. Se pare că unul dintre efectele vaccinului antipolio este scaunul moale. Urmând recomandările şi ţinând cont că are anemie feriprivă, bebe a luat şi un supliment cu fier. Acesta, coroborat cu vaccinul antipolio, a dat scaunele moi care au durat până în această dimineaţă.

Acum am făcut un ceai de mentă (decoct pe care l-am fiert aprox. cinci minute). De asemenea, la următoarea masă, îi voi pune în lăptic şi Eubiotic, un probiotic pulbere care îl şi ajută în episoadele diareice. Sper ca astfel să îi treacă şi să nu ajungă să se deshidrateze.

Vă ţinem la curent.

Până atunci, aflaţi şi care este Regula de aur , dar şi ce presupune Vaccinul de două luni.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu