Metode eficiente pentru stimularea metabolismului

 

Metabolismul lent are cauze genetice, atunci când este moștenit de la părinți, ori este rezultatul unei alimentații necorespunzătoare, a lipsei de activitate fizică sau a înaintării în vârstă.

Vestea bună vine însă din partea tuturor cercetărilor care arată cum metabolismul poate fi stimulat astfel încât numărul caloriilor arse zilnic să crească semnificativ. Astfel că, introducând câteva sesiuni de antrenament în programul tău săptămânal și făcând alegeri corecte pentru principalele mese ale zilei poți prelua controlul asupra metabolismului și modului de funcționare a organismului.

Mergi pe jos

Daca programul nu îți permite să ajungi în mod regulat la sala de sport încearcă să mergi pe jos cel puțin 30 de minute pe zi, poți face acest lucru chiar în drumul tău spre casă. De asemenea, pentru a consuma mai mult oxigen și pentru a mări numărul caloriilor arse încercă să mergi pentru trei minute normal apoi mărește considerabil viteaza pentru un minut, repetă acest exercițiu pe întreaga distanță parcursă.

Consumă Omega 3

Include în alimentația ta pește bogat în acizi grași omega 3 precum somon, hering și ton, aceștia ajută la reglarea metabolismului. Omega 3 reglează procentul de zahăr în sânge și reduce inflamațiile, ceea ce stimulează arderile, reducând și procentul de grăsime în organism.

Crește masa musculară

Musculatura nu doar cântărește mai mult decât grasimea, ci folosește și mai multă energie. Astfel, o femeie de 30 de ani care vizitează sala de sport de două ori pe săptămână, timp de patru luni ajunge să ardă cu 100 de calorii pe zi mai mult chiar și în zilele de pauză decât cea sedentară.

Bea ceai verde

Mult timp ceaiul verde a fost considerat perfect pentru curele de detoxifiere, cunoscut fiind pentru conținutul ridicat de polifenoli cu proprietăți antioxidante. Însă, cele mai noi studii pun accentul pe substanța activă catechine din ceaiul verde, aceasta grăbind arderile în organism.

Nu reduce prea mult numărul caloriilor consumate

Una dintre cele mai frustrante experiențe pentru o femeie este să nu slăbească nici măcar atunci când se înfometează și consumă un număr extrem de mic de calorii zilnic. Ei bine, dacă alegi sa te înfometezi, organismul va opri procesul de ardere a grăsimilor pentru a conserva energie. Pentru a menține metabolismul activ este nevoie să consumi un număr de calorii corespunzător vârstei, sexului și ritmului de viață pe care îl ai, dar să alegi cu atenție alimentele.

Nu renunța la micul dejun

Pentru un bun start al zilei orferă-i organismului un mic dejun bogat în substanțe nutritive precum fulgi de ovăz, migdale, fructe de pădure, omletă cu spanac și brânză feta alături de o felie de pâine prăjită. Masa de dimineață are rolul de a trezi efectiv metabolismul, de a crește nivelul de energie din corp necesar întreaga zi și de a menține constant nivelul de zahăr în sânge.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu