soia

Pericolele din meniul tradițional

Fasole cu cârnați sau cu ciolan afumat? Indiferent de ce alegeți la masa de 1 Decembrie, nu ignorați următoarele atenționări! Ciolanul afumat prezintă concentrații foarte mari de hidrocarburi policiclice aromatice (HPA) provenind de la fumul folosit pentru conservare. Acestea au potențial cancerigen și pot provoca afecțiuni hepatice. Un alt pericol îl reprezintă produsele cu aromă

[...]

Câteva lucruri pe care nu le știați despre soia

Cunoscută și consumată pentru proprietățile sale, soia este un aliment care nu face minuni în toate cazurile. Consumul regulat de soia nu previne flash-urile și transpirațiile nocturne ale femeilor în premenopauză, conform unui studiu ce a urmărit obiceiurile alimentare a  1.651 de femei. Cercetătorii au încercat să găsească o legătură între consumul de fito-estrogeni din

[...]

Spune-mi ce boală ai ca să îţi spun ce să nu mănânci

Înţelepţii anticii spuneau: “Dacă te-ai îmbolnăvit, schimbă-ţi modul de viaţă; dacă nu ajută, schimbă-ţi alimentaţia. Dacă nici asta nu ajută, începe să te tratezi.” Într-adevăr, multe tratamente cer neapărat schimbarea regimului alimentar, când trebuie excluse, sau doar reduse la minimum, unele alimente din meniul zilnic. DoctorAS vă prezintă câteva exemple de alimente al căror consum trebuie

[...]

Șase moduri prin care îți poți prelungi viața

Vreți să renunțați la fumat și încă nu ați găsit motivația pentru a abandona țigările? Poate acest ultim studiu care arată că femeile care se lasă de fumat până când ajung la 40 de ani pot trăi cu o decadă mai mult decât cele care continuă să tragă câte un fum până înaintează în vârstă

[...]