Câteva lucruri pe care nu le știați despre soia

Cunoscută și consumată pentru proprietățile sale, soia este un aliment care nu face minuni în toate cazurile. Consumul regulat de soia nu previne flash-urile și transpirațiile nocturne ale femeilor în premenopauză, conform unui studiu ce a urmărit obiceiurile alimentare a  1.651 de femei.

Cercetătorii au încercat să găsească o legătură între consumul de fito-estrogeni din soia și simptomele vaso-motorii ale menopauzei. Din păcate, rezultatul a arătat că nu există niciun efect benefic al consumului de soia asupra acestor manifestări. Studiul a fost inițiat după ce alte câteva cercetări au arătat beneficii ale consumului de soia asupra femeilor în pragul menopauzei.  De asemenea, cercetătorii au căutat elementul dietetic care le face pe femeile asiatice  care consumă soia să sufere mai puțin din cauza efectelor neplăcute ale menopauzei.

Deși se spera că poate fi un înlocuitor al tratamentului hormonal, dieta bazată pe soia nu a adus rezultatele scontate, dar va fi nevoie de studii de mari dimensiuni dublu orb și randomizate pentru a dovedi informațiile actuale.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu