mancare

Pericolele din meniul tradițional

Fasole cu cârnați sau cu ciolan afumat? Indiferent de ce alegeți la masa de 1 Decembrie, nu ignorați următoarele atenționări! Ciolanul afumat prezintă concentrații foarte mari de hidrocarburi policiclice aromatice (HPA) provenind de la fumul folosit pentru conservare. Acestea au potențial cancerigen și pot provoca afecțiuni hepatice. Un alt pericol îl reprezintă produsele cu aromă

[...]

Dulciurile provoacă somnolență

Pentru a  evita somnolenţa după masa de prânz, și nu numai, se recomandă să nu consume prea multe alimente bogate în glucide. Zaharurile sunt, fără îndoială, esenţiale în buna funcţionare a organismului, dar ele trebuie consumate în cantităţi rezonabile, este de părere dr. Denis Burdakov de la Universitatea Cambridge. El a demonstrat, după cum explică

[...]

Conținutul în colesterol al principalelor alimente

Unul dintre subiectele fierbinți ale zilelor noastre este creșterea nivelului colesterolului în sânge ca rezultat al unei proaste igiene de viață (alimentație prea grasă, sedentarism excesiv, fumat, băut). Colesterolul este unul dintre agenții responsabili ai aterosclerozei care conduce la apariția bolilor cardiovasculare. Totuși, colesterolul este indispensabil bunei funcționări a organismului nostru. Organismul nostru fabrică și

[...]