Vinul, folosit cu succes în tratarea cancerului

O recentă informație de pe tărâmul cercetării medicale pune în lumină un altă caracteristică miraculoasă ce i se poate atribui vinului: aceea de a combate în mod relevant mai multe tipuri de cancer.
De fapt, licoarea minune ajută la distrugerea celulelor maligne care provoacă neoplasmul.

Cei care au descoperit efectul susțin că un tratament cu vin este mai util, mai suportabil și mai puțin costisitor decât chimioterapia, iar efectele sunt substanțial mai bune.

Vinului i se atribuie, în acest caz, multe virtuți, dar cea mai interesantă este efectul produs asupra chisturilor și tumorilor. Este, de asemenea, un agent anti microbian cu larg spectru care controlează infecțiile bacteriene și cu ciuperci, eficace contra paraziților interni și a viermilor, regularizează tensiunea arterială și este antidepresiv, combate tensiunea și bolile nervoase.

Sursa acestei informatii este pe cât de credibilă, pe atât de inedită. Aceasta provine de la unul din cei mai mari fabricanți de medicamente din lume: Institutul de Știinte în Sănătate, Les Breuleux, Elveția.
Specialiștii elvețieni care au efectuat cercetările afirmă că după mai mult de 20 de încercări efectuate în laborator după 1970, extrasele au relevat că vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, rezultate bune mai ales în cel de colon, de prostată și de pancreas.

Componentele strugurilor transformați în vin au demonstrat că acționează de mii de ori mai bine decât produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat pentru încetinirea creșterii celulelor canceroase, iar împreună cu sucul de lămâie distruge nu numai celulele maligne canceroase, dar nu afectează celulele sănatoase.

TRATAMENT

Nu există o formulă tip, cercetătorii recomandând bolnavilor să facă tratamentul la indicația medicului și doar sub supravegherea acestuia. De la individ la individ, cura se poate prescrie doar în funcție de starea bolii, de specificul acesteia și de rezultatele analizelor specifice. Ca linii generale, promotorii acestui nou tip de tratament anticancer admit că vinul roșu este cel mai indicat (datorită resveratrolului), iar cantitatea zilnică admisă să nu depășească niciodată 250 de mililitri. De asemenea, este obligatoriu ca vinul să fie ”curat”, adică de origine, fără obișnuitele adaosuri precum alcoolul etilic, zahărul, melasa sau alți coloranți, conservanți și aditivi din belșug folosiți și în această industrie.

SFAT: Folosiți vinul făcut în casă, nu cel de la supermarket. Orice vin care se comercializează în România sub prețul de 30 de lei sticla (750 ml) nu este adecvat pentru consum în general, mai cu seamă într-un tratament medical.

Alte virtuți terapeutice ale vinului

Numeroase studii stiintifice arată că vinul natural, din struguri (nu ”surcele”), are calitati de care orice om ar trebui să se bucure cât mai des. Strugurii, aromatic, plini de vitamine și minerale, sunt adevărate arme împotriva bolilor și a îmbătrânirii. În compoziția strugurilor intră vitaminele A, B1, B2, B6 și C și minerale precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu și fier, care energizează întregul organism.

  • Sucul din struguri, renumitul must, păstrează de la struguri toate calitățile, dar acestea se alterează în timp, din cauza procesului de fermentare. Chiar și așa, după ce mustul devine vin, acesta câștigă deosebite proprietăți terapeutice, devenind astfel un adevărat medicament-miracol, la îndemana celor care știu să-l prețuiască și să-l consume ponderat, cu măsură.
  • Netratat și fără alte ”îmbunătățiri”, vinul previne bolile de inimă și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Substanțele antioxidante pe care le conține, polifenolii, cuercitina și resveratrolul scad colesterolul rău din sânge și protejează vasele de ateroscleroză, provoacă dilatație, reglează tensiunea arterială și îmbunatatesc circulația la nivel coronarian, cerebral și periferic.
  • În urma studiilor făcute s-a demonstrat că vinul natural, consumat cu moderație, ca medicament, previne bolile cerebrale degenerative de tip Alzheimer.
  • Vinul este un calmant excelent, consumul moderat prevenind bolile care se declanșează pe fond de stres. Fitoterapeutii recomandă câte unul, două pahare de vin natural (circa 250-350 ml), pe zi, persoanelor afectate de astenie, oboseală cronică, insomnie sau depresie, știut fiind că vinul are efect relaxant și euforizant.
    Băut seara, înainte de culcare, vinul induce somnul, calm, liniștit, odihnitor. 
  • Consumul a două pahare de vin pe zi îmbunătățește sistemul imunitar și apară organismul de infecțiile virale. Studiile au demonstrat că persoanele care beau zilnic vin răcesc mai rar sau deloc.
  • Consumul de vin, chiar și în cantitati mici, este total interzis copiilor, femeilor însărcinate, celor care alaptează, precum și persoanelor cu afecțiuni hepatice, cu probleme cardiace grave și celor care suferă de epilepsie.
  • S-a constatat, de asemenea, că vinul fortifică oasele și menținea densitatea acestora în cazul femeilor aflate la menopauză.

În scop terapeutic, se recomandă, de regulă, vinul roșu sau negru, deoarece aceste tipuri conțin o cantitate mai mare de antioxidanți, resveratrolul fiind și un foarte bun antialergic, recomandat persoanelor adulte care sufera de astm bronșic sau alte alergii.

 Terapia cu vin – oenoterapia

Oenoterapia, sau tratamentul bolilor cu ajutorul vinului, în special roșu, a reprezentat secole de-a rândul un mijloc de bază a terapeuticii clasice. Mulți cercetători nutriționiști și oenologi din întreaga lume se străduiesc să reînvie această practică terapeutică tradițională, insistând asupra virtuților nutritive și revigorante ale vinului. Prin fierul foarte asimilabil pe care îl contine, vinul contribuie substanțial la combaterea stărilor anemice, stimulând în același timp forțele de apărare ale organismului.

În oenoterapie, factorul esențial este reprezentat de respectarea dozei: “Vinul face adevarate miracole dacă știm a-l indica și, mai ales, a-l doza”, susține reputatul oenology britanic doctor Harry Dunlop.

Având în vedere proprietățile terapeutice ale vinului în vindecarea sau ameliorarea diverselor afecțiuni, cu respectarea riguroasă a indicațiilor, contraindicațiilor și a dozei, pentru adulții normoponderali se recomandă 1-2 pahare de vin pe zi, consummate fracționat și cu regularitate.

Vinul poate fi un “elixir” și un bun aliment-medicament, însă poate deveni și unul dintre dușmanii periculoși ai sănătății. Totul depinde de modul și de cantitatea în care este consumat.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu