Tendințe gastronomice în 2018

De la ciuperci miraculoase până la cafea carbonatată, aceste gusturi  îți vor stimula simțurile pentru mult timp.

În momentul în care termin o singură masă, mă gândesc deja la următoarea, deci nu e de mirare că mă gândesc la ceea ce mănânc de șase luni de acum.

Haideți să cunoaștem tendințele alimentare anticipate pentru anul 2018, stabilind scenă pentru ceea ce pare a fi un set de arome curios (și surprinzător de sănătos).

Cele 4 K : Kimchi, Kraut, Kefir, Kombucha

kimchi

Această declarație de la The Guardian nu ar trebui să fie o surpriză. Alimentele fermentate au fost populare de câțiva ani, dar acum ele umple frigidere mai repede decât oricând, deoarece cuvinte precum “sănătatea intestinului” și “microflora” intră în limbajul vernacular.

Fiind la modă, desigur, înseamnă că majoritatea acestor alimente costă o sumă astronomică de bani în magazinul alimentar, așa că vă recomand să învățați cum să le faceți singuri. Începeți cu sauerkraut sau kimchi, ambele fiind ridicol de ușor de făcut.

Ciupercile

ciuperci anti-aging

Aceasta apare pe fiecare listă de tendințe gatronomice pe care am analizat-o.  Nu pot spune că am văzut multe dovezi în micul meu oraș, cu excepția faptului că naturopatul meu a oferit mostre gratuite de ceai chaga, dar alte surse sigure spun că este cea mai nouă senzație. The Guardian scrie:

„Aztecii și egiptenii le-au venerat, reishi – ciuperca nemuririi – a fost un remediu chinezesc timp de milenii, iar un studiu american a proclamat recent că consumul a cinci ciuperci pe zi ar putea bloca bolile de inimă, cancerul și demența. Cu toate acestea, ceea ce este mai puțin cunoscut, cel puțin în Marea Britanie, sunt proprietățile adaptogene – este natura lor botanică care îmbunătățește foarte mult capacitatea corpului dumneavoastră de a se adapta la stres.

Mâncăre fără carne

vegetarian

Fie din motive de sănătate, etică sau de mediu, sau poate doar pentru noutate, numărul de oferte de mâncare fără carne la restaurante și supermarkete a crescut enorm.

Fie că este vorba de proteine  pe bază de plante, cum ar fi tofu sau tempeh, înlocuitori de carne, cum ar fi seitanul (făcute din gluten) sau Beyond Beef, chewy jackfruit, paneer sau leguminoase, oamenii se simt satisfăcuți în timpul mesei fără carne de animal pe farfuriile lor.

Conserve de pește

conserva peste

Dacă mănânci pește, atunci conservele de pește reprezintă o modalitate bună de a obține mai mult omega-3 important în alimentația ta și de a cumpăra cele mai mici creaturi din partea de jos a lanțului alimentar, care sunt numeroase, durează mai puțini ani până le crești și au o bio-acumulare mai scăzută de substanțe chimice în corpul lor.

Mic-dejun japonez

micdejun japonez

Micul-dejun japonez este antiteza ouălelor prăjite cu cârnați. Este savuros, ușor și totuși sățios. Un ospăț ce conține tot ceea ce poftești. Un orez amestecat frumos cu roe sau uni. Ouă cu furikake. Alături un bol mic cu miso drept condiment. O salată de murături și o porție de pește prăjit  la grătar. Ce altceva ți-ai dori?

Cafea carbonatată

cafea carbonatata

Ai mai auzit de așa ceva? Conform MIC așa ceva există. Imaginează-ți ice-coffee amestecată cu apă carbogazoasă. Ne așteptăm ca fiecare cafenea să preia ușor-ușor ideea la vară. Barmanii vor combina această rețetă cu diverse alte arome. S-a format și un brand numit Sparkling Cold Brew care a ajuns la 50 de variante ale  băuturii.

Cidrul, mai dorit decât berea

cidru

Este vremea ca berea de casă să-i lase cidrului locul în lumina reflectorului. Această băutură de modă veche revine la modă. Deși practic vânzările nu au crescut semnificativ, clienții încep să manifeste din ce în ce mai mult interes, mai ales în Europa se poate vedea asta.

Mâncarea marocană

mancare marocana

Potrivit Pinterest, căutările pentru arome și condimente marocane au ajuns la 2.579% în 2016. Ideea se va traduce în apariția acestor gusturi în farfuriile gurmanzilor, din ale căror cine nu vor lipsi coriandrul, măslinele, chimenul și nucșoara. Ți-am făcut poftă deja?

Alimente antialergice

paine fara gluten

Multe produse alimentare sunt definite în aceste zile prin ceea ce nu conțin, adică gluten, zahăr, grâu, produse lactate, nuci, produse de origine animală, soia etc.

Acest lucru merge împreună cu creșterea interesului față de dietele restrictive din motive de sănătate, adesea practicate în mod voluntar.

GIY, sau Grow It Yourself

gradina

Această predicție vine din partea supermaketului canadian Loblaws. Interesul pentru grădinărit s-a reînnoit iar oamenii sunt mai interesați decât în ultimii ani să-și crească propriile ingrediente. Fie că este vorba de o simplă roșie crescută pe balcon sau un întreg câmp de legume, oamenii își doresc mai mult control asupra ceea ce intră în organismulor. Loblaw se așteaptă să vândă în 2018 mai multe echipamente de grădinărit.

Sursa: www. treehugger.com

Citește și : Ciupercile vin la pachet cu un mare potențial anti-aging

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu