Șase trucuri pentru a fi în formă toată iarna

Nevoia și dorința de hibernare se instalează tot mai mult în organism pe măsură ce vremea se răcește și afară este tot mai întuneric când părăsești biroul.

Pe măsură ce iarna își intra în drepturi, îți dorești tot mai mult ca, la sfârșitul zilelor de muncă, să te cuibarești în fața televizorului cu o cană mare de ciocolată caldă în mână, fără a mai ajunge la sala de sport sau a mai ieși la alergat. Ei bine, află că sedentarismul la care tinzi pe parcursul celor trei-patru luni de iarnă îți poate afecta silueta, determină apariția celulitei și pierderea musculaturii întărită cu mult efort întreaga vară.

Astfel că, oricât de mult ți-ai dori să încetinești ritmul, să te odihnești și să îți hrănești organismul, nu trebuie să excluzi în totalitate mișcarea. Iar pentru că nu vreau să te scot în viscolul de afară, am întrebat specialiștii care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a rămâne în formă toată iarna, fără a depune prea mult efort.

Schimbă rutina

Daca apusul timpuriu și temperaturile reci te privează de energie și îți inhibă dorința de a mai vizita sala de sport după orele de program, înseamnă că a venit momentul să schimbi ceva în rutina ta zilnică. îți sugerez să te trezești cu jumatate de oră mai devreme, astfel vei avea timp să dai muzica tare, să dansezi prin casă și să strecori printre mișcări și câteva exerciții de stretching. Această schimbare nu doar te va ajuta să îți menții greutatea și condiția fizică pe perioada iernii, dar te va ajuta să și începi fiecare zi cu un vibe bun și plină de energie.

Planifică activitățile sportive cu un prieten

Una din cele mai bune modalități de automotivare este de a planifica activitățile sportive, mersul la sală și ieșitul la alergat cu un prieten, astfel îți va fi rușine să anulezi fiecare programare.

Stretching

Corpul uman devine mai rigid și mai rece pe timpul iernii, motiv pentru care exercițiile de stretching devin extrem de benefice pentru organism, determinându-l să elibereze tensiunea acumulată prin încordare.

Nu refuza mici explozii de mișcare

Sedentarismul devine mult mai tentant iarna însă, câteva explozii de mișcare te vor ajuta să arzi ceva mai multe calorii și să-ți pui sângele în mișcare, determinând și încălzirea corpului. Astfel, te sfătuiesc să urci scările, în defavoarea liftului, să faci câțiva pași grăbiți până la stația de autobuz și să faci cate 10 abdomene rapide în fiecare dimineață.

Lucrează-ți corpul când te speli pe dinți

Chiar și această banală activitate poate deveni eficientă pentru corpul tău. Astfel, în timp ce te speli pe dinți, lasă toată greutatea pe piciorul drept, iar calcaiul piciorului stang lipește-l de fund, după două minute schimbă echilibrul pe celălalt picior și păstrează abdomenul încordat pe tot parcursul exercițiului.

Lucrează-ți corpul în timp ce stai la televizor

Obișnuiești ca seara să te retragi în canapea și pentru două ore să privești știrile sau serialele preferate? Ei bine află că în acest timp poți face și câteva serii de abdomene sau simula mersul pe bicicletă cu picioarele, în timp ce stai pe marginea canapelei cu spatele drept.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu