Reiki, arta de a vindeca sau de a face bani

Reiki reprezintă un sistem japonez de vindecare prin canalizarea “energiei universale” cu ajutorul mâinilor. Reiki se bazează pe conceptul că totul în univers constituie energie și că această energie vitală aflată în permanență în jurul nostru este canalizată prin intermediul chakrelor în organism, hrânind celulele, organele, glandele etc. Această energie la rândul ei radiază din corp, costituindu-se în câmp bioenergetic. Spre deosebire de celelalte terapii alternative care în mare parte merg mână în mână cu medicina tradițională, Reiki nu are o bază științifică și nu este practicată de medici, ci de așa numiți ,,maeștri”. Reiki face parte din terapiile numite energetice, în cadrul cărora terapeutul intervine în câmpul energetic al persoanei.

Potrivit practicienilor de Reiki, terapia poate vindeca următoarele boli:

 • bolile de inimă, dacă nu au existat manifestări de preinfarct sau infarct; circulaţia sanguină deficitară; stenoză aortică; stenoză mitrală; cardiopatie ischemică;
 • boli de piele necontagioase; alergii;
 • orice fel de boli de nervi, anxietate, depresie, depresie atipică, schizofrenie, paranoia, epilepsie, halucinaţii;
 • nevralgii, sciatică;
 • tumorile necanceroase;
 • toate bolile digestive: ulcerul, colita, enterocolita; anorexia; constipaţia;
 • boli ale ficatului: hepatită, ciroză hepatică
 • diabetul;
 • toate bolile ginecologiceşi genitale, fibrom uterin, prostatită, adenom de prostată;
 • toate formele de reumatism; artroză, lombalgii;
 • boli respiratorii: astm, bronşită; sinuzită;
 • toate bolile de ochi: miopie, cataractă, glaucom;
 • boli ale sistemului endocrin: afecţiuni ale tiroidei, Basedow;
 • foarte   bine reacţionează sindroamele neuro-vegetative.

Scurt istoric

Istoria Reiki începe cu Mikao Usui  în 1919-1920, după o perioadă îndelungată de studii și practici spirituale. Mikao Usui a denumit energia aceasta Reiki (rei inseamna spirit, respectiv, divin, minunat, eficace, viață, iar ki semnifică energie vitală, respirație, forța vieții), adică energie universală de origine divină. Sensei Mikao Usui a pus bazele școlii sale de Reiki, numită Usui Shiki Reiki Ryoho Gakkai. A instruit peste două mii de practicanți Reiki; dintre aceștia doar șaptesprezece au fost inițiați ca maeștri Reiki. Dr. Mikao Usui a decedat la 9 martie 1926, la vârsta de 61 ani, în urma unui atac cerebral.

Dr. Chujiro Hayashi, fost ofițer în marina militară japoneză, a fost continuatorul sistemului Reiki predat de sensei Usui. Avea 47 de ani cand a fost instruit de Mikao Usui, fiind cel de al optsprezecea maestru Reiki pregatit de acesta. A deschis o clinică dupa model medical, unde cursanții lucrau o perioadă de timp în schimbul învățării Reiki. A inițiat la rându-i treisprezece maeștri Reiki, printre care și pe sensei Hawayo Takata – ultimul maestru Reiki instruit de Hayashi, care și-a primit titlul in februarie 1938.
La această oră există în lume peste o sută de organizații care au ca scop principal răspândirea Reiki, majoritatea în SUA.

Ce tarife se practică

Prețurile pentru un curs de Reiki variază de la 150 de euro pentru 10 ore (teorie + practică), până la 550 de euro pentru 125 de ore de teorie+practică. În ceea ce privește prețul pentru o ședință Reiki, este greu de dat un răspuns la aceasta întrebare pentru că diferă în funcție de situații și de oameni. Poate porni de la 50 de lei ședința și ajunge până la 200 lei/ședința.

Aflaţi totul despre “Terapiile Alternative” în cel mai complet ghid din România.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu