Produsul imperfect – un serviciu de livrare la domiciliu pentru fructe și legume “urâte”

Datorită produselor imperfecte, mai puține alimente sunt aruncate, fermierii câștigă mai mult, iar tu te poți bucura de mâncare sezonieră la prețuri reduse.

Știai că 20% din legumele și fructele cultivate în Statele Unite ajung deșeuri? Acest lucru se întâmplă deoarece magazinele de produse alimentare au standarde estetice care împiedică vânzarea de produse mai puțin perfecte. În ciuda faptului că aspectul exterior nu are niciun efect asupra funcționalității sau a valorii nutriționale, acest standard ridicol rezultă că miliarde de lire sterline de alimente proaspete și sănătoase se pierd în fiecare an.

morcov  imperfect

O companie americană numită Imperfect Produce a venit cu o soluție logică la această problemă. Aceasta oferă un serviciu de livrare de fructe “urâte” la pragurile oamenilor săptămânal. Această idee simplă abordează simultan mai multe probleme – dorința cumpărătorilor de produse sezoniere, nevoia fermierilor de a obține un venit stabil și reducerea cantității colosale de alimente pierdute și a tuturor resurselor sale incorporate.

Majoritatea produselor alimentare provin din interiorul S.U.A., dar în afara sezonului, compania importă din Mexic și din alte părți.  Așa cum explică în secțiunea de întrebări frecvente din cadrul website-ului acestei companii,

“Principalul nostru obiectiv este reducerea deșeurilor, deșeurile alimentare nu au granițe, deșeurile reprezintă o problemă la nivel mondial și facem tot ce putem pentru a reduce cantitatea de deșeuri, oriunde și oricum putem.”

Cutia este complet personalizabilă. Aceasta înseamnă că doritorii pot alege o cutie de produse ecologice sau convenționale. În fiecare săptămână este afișată o listă cu articolele disponibile și, în conformitate cu obiectivul companiei de reducere a deșeurilor inutile, clienții pot alege exact ceea ce doresc. Tarifarea se bazează pe greutate, cu prețuri individuale. În medie, o cutie mică (7-9 kg) costă 11-13 dolari pentru convenționale sau 15-17 dolari pentru organice, în timp ce un extra mare (23-25 lbs) este de 25-27 dolari pentru convenționale, 39-43 dolari pentru organice. Compania declară că acest lucru este cu 30-50% mai ieftin decât prețurile magazinelor.

Livrările se efectuează într-o zi prestabilită în fiecare săptămână, în funcție de vecinătate, pentru a minimiza amprenta de carbon. Cutiile sunt disponibile în prezent în Los Angeles, Orange County și Bay Area, precum și orașe selectate, inclusiv Chicago, Indianapolis, San Antonio, Seattle, Portland și Milwaukee. Extinderea este din ce în ce mai rapidă și sperăm, de ce nu?, să ajungă și în România.

legume imperfecte

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu