Popcornul, un snack sănătos

Popcornul are un nivel crescut de antioxidanți sănătoși în comparație unele fructe sau legume, potrivit unor cercetări noi. Având fibre, antioxidanți și fiind produs din  semințe integrale popcornul este regele snaks-urilor. Atenție însă, nu se sugerează să renunțăm la fructe și legume în favoare lui, pentru că nu se cunoaște ce procent din principiile sănătoase pe care le conține sunt absorbite de către organism.

Cercetătorii  au evaluat conținutul de antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli. Ei repară răul făcut de moleculele instabile numite radicalii liberi. Acești anitioxidanți se găsesc în fructe și plante și, după cum au arătat cercetările recente, se găsesc și în popcorn în cantitate de 242-363 mg per porție ( față de doar 160 mg la o porție de mai multe fructe).

Polifenolii din popcorn nu sunt diluați ca și cei din fructe, ei conținând, inițial, doar 15 % apa care se va evapora în procesul de pregătire. Produsul poate fi o gustare sănătoasă cu multe fibre, dar adaosul de unt sau ulei dăunează calităților acestuia.

Următorul pas ar fi testarea a cât de mulți polifenoli sunt absorbiți de la nivelul învelișului tare al popcornului și câți ajung în sânge, aceștia fiind benefici pentru organism.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu