Medicina Hildegard – mijloc de echilibrare a sistemelor organismului

Medicina Hildegard se bazează pe înțelepciunea sfintei Hildegard (1098-1179), stareța de Bingen. Mare personaj mistic, compozitoare și vindecătoare, este considerată a fi primul medic naturopat important și primul specialist în plante medicinale din Evul Mediu.

Învățăturile ei, bazate pe armonia dintre trup și suflet, sunt reflectate în abordarea holistică actuală de prevenire și de vindecare a bolilor. Medicina Hildegard cumulează forțele de vindecare disponibile în natură pentru a trata bolile prin restabilirea echilibrului perturbat. Hildegard a subliniat importanța nutriției, și în primul rând utilizarea grâului de tip spelta, detoxifierea – prin post sau prin scurgerea sângelui pentru reîmprospătare, și utilizarea de remedii din surse vegetale, animale și minerale. Scrierile ei oferă rețete pentru 12.000 de astfel de căi de abordare care se aplică la cele mai diverse simptome și boli.

Grâul Spelta

Potrivit lui Hildegard de Bingen, grâul Spelta este “cereala cea mai nutritivă” și conferă fermitate corpului. Ea recomandă pâinea și supele care conțin grâul Spelta pentru a purifica sângele, pentru a consolida nervii și a vindeca tulburările intestinale. Speltul se găsește în majoritatea magazinelor plafar.

Tratamentul

În primul rând este necesară o examinare completă a persoanei, nu doar simptomele, ci și stilul de viață și temperamentul. Terapia nutrițională este formată din alimente potrivite în mod special pentru fiecare pacient în parte. Apoi sunt recomandate procedurile de purificare, cum ar fi scurgerea sângelui pentru împrospătare. În cele din urmă, sunt prescrise remedii stimulatoare din plante.

Scopul medicinei Hildegard

Medicina Hildegard este un mijloc de echilibrare a sistemelor organismului, unele în raport cu celelalte. Scopul este de a inversa perturbarea echilibrului natural în organism, care este cauza bolii. Acest efect este realizat prin măsuri adecvate de nutriție, detoxifiere și remedii bazate pe ingrediente din natură.

Punctul de vedere al medicinei clasice

Unele aspecte ale medicinei Hildegard nu pot fi explicate științific. Cu toate acestea, abordările holistice asupra bolilor au avut succes la o gamă largă de pacienți, care răspund bine la tratamente ce includ mai mult decât tratarea chimică a simptomelor.

Primul ajutor

Încearcă să bei apă de trandafiri timp de câteva săptămâni ca tratament pentru dureri de cap și de dinți, hidropizie și gută. Acoperă 4 trandafiri cu ¾ de cană de apă rece. Lasă lichidul să stea peste noapte înainte de a o consuma.

Detoxifiere

În funcție de simptome, dietele sau scurgerea sângelui pentru reîmprospătare pot fi recomandate în vederea eliminării toxineor din organism. Pentru scurgerea sângelui, medicul alege 1 din 3 vene diferite situate la partea superioară a brațului, din care sângele este eliminat cu un ac steril.

Nutriție

Grâul Spelta este piatra de temelie a nutriției în medicina Hildegard. De asemenea, Hildegard a considerat castanele ca fiind utile atât pentru prevenirea bolilor cât și pentru vindecarea lor.

Remedii din plante

Multe dintre remediile din plante ale lui Hildegard sunt încă folosite cu succes, cum ar fi compresele cu aloe împotriva disconfortului gastric, frunzele de mentă pentru durerile de cap și frunzele de urzică pentru reducerea stresului.

Rețetele lui Hildegard:

Împăturiri cu plante pentru reumatism

Încălzește la foc mic 15 g de pătrunjel tocat și 100 g de ciumare într-un pic de ulei de măsline. Lasă puțin plantele să stea la răcit. Cât timp amestecul este încă oarecum cald, pune-l pe articulațiile dureroase și prinde-le cu o cârpă curată sau cu un bandaj. Nu consuma carne de porc și nici produse din carne de porc în timpul acestui tratament.

Tratament cu fenicul pentru ochii inflamați

Pisează ½ linguriță de semințe de fenicul. Amestecă semințele cu 2 linguri făină de grâu spelta și adaugă suficientă apă purificată pentru a face o pastă groasă. Ține ochiul inflamat închis, pune pasta pe pleoapă și în jurul ochiului și acoperă cu un bandaj sau plasture. Așa cum este valabil pentru orice pui în sau pe lângă ochi, asigură-te că bandajul sau plasturele este curat și lipsit de particule. Pasta este declarată a fi utilă mai ales pentru ochii albaștri.

Urzica – aliment natural pentru detoxifiere

Acest fel de mâncare asemănător spanacului are proprietatea de a curăța stomacul. Are un efect diuretic și, prin urmare, ajută la detoxifierea organismului. În plus, urzicile sunt bogate în vitamine și minerale, inclusiv vitamina C și fier. Pentru a pregăti acest preparat, se toarnă 1 cană de apă clocotită peste 150 g de frunze de urzică proaspete. Se lasă să stea timp de aproximativ 5 minute. Apoi se pisează și se condimentează cu piper, sare și nucșoară.

Citește și: Ghid al terapiilor alternative la modă în România

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu