Legumele controlează glicemia
Creşterea consumului de legume ca parte a unei diete cu indice glicemic mic îmbunătăţeşte controlul glicemiei şi reduce riscul cardio vascular la pacienţii cu diabet de tip 2 comparativ cu o dietă incluzând un consum crescut de fibre.
Pacienţii cu diabet incluşi în studiu au urmat un regim bazat fie pe legume de tipul boabe de fasole, mazăre sau linte sau pe bază de fibre din cereale integrale. Participanţii s-au prezentat la fiecare 2 săptămâni pentru a li se măsura circumferinţa taliei, greutatea, glicemia şi tensiunea arterială.
Pacienții din grupul care a consumat mai multe legume au cunoscut o reducere a valorilor hemoglobinei glicozilate și a tensiunii arteriale mai mare decât ceilalți.
Dieta face parte din tratamentul pacientului cu diabet zaharat de tip 2, dar cum nu există un singur medicament sau o singură terapie pentru această afecțiune, și regimul alimentar trebuie adaptat în funcție de nevoile personale și preferințe, știindu-se că unele alimente sunt eficiente cu adevărat.
Comenteză pe Facebook