Hipertensiunea, combătută cu iaurt

Consumul regulat de iaurt, fără o creştere a numărului total de calorii pe zi, constituie un mijloc eficient de combatere a hipertensiunii arteriale, susţine o echipă de cercetători americani la capătul unui studiu pe care l-au realizat în decurs de 15 ani, relatează portalul MedDaily.

Astfel, persoanele care folosesc în mod regulat, o lungă perioadă de timp, iaurt în alimentaţie sunt mai puţin predispuse la hipertensiune arterială, spre deosebire de cele care consumă doar din când în când acest produs.

În cei 15 ani, cât a durat studiul, echipa de cercetători americani a ţinut sub observaţie în total peste 2.000 de voluntari, fără un istoric de hipertensiune arterială la începutul experimentului.

În cadrul studiului s-a stabilit că în cazul în care iaurtului îi revenea cel puţin 2% din caloriile consumate zilnic riscul de hipertensiune arterială scădea cu 31%.

Chiar şi persoanelor care nu agreează iaurtul, medicii le recomandă să consume măcar un pahar o dată la trei zile.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu