Este bine să faci sport atunci când ești bolnav?

În timp ce exercițiile fizice pot fi de ajutor în întărirea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva bolilor, nu este întotdeauna recomandat odată te-ai îmbolnăvit. Uneori este mai bine să vă păstrați adidașii în dulap și să vă odihniți. Cu toate acestea, există momente în care activitatea de intensitate ușoară până la moderată vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Dar cum știi când e bine să te ridici și faci mișcare și când să faci repaus?

Așadar, este ok  să faci sport dacă ai următoarele simptome:

  1. Presiune la nivelul sinusurilor
  2. Strănut
  3. Nas înfundat sau/și care curge
  4. Durere în gât
  5. Dureri de urechi

În schimb, nu sunt recomandate exercițiile fizice atunci când prezinți următoarele simptome:

  1. Febră
  2. Dureri musculare
  3. Amețeli, tuse, presiune la nivelul toracelui
  4. Vomă
  5. Diaree

Te-ai prins care e regula? Dacă simptomele se prezinta mai sus de gât, este ok să depui efort fizic, însă dacă sunt probleme mai jos de gât, mai bine profiți de acea zi pentru a te odihni.

Ce fel de exerciții fizice pot face atunci când sunt bolnav?

Dacă vă simțiți bine, păstrați rutina obișnuită. Unii oameni se simt mai bine atunci când transpiră intens.

Dorești să fii activ, dar nu îți poți urma antrenamentele obișnuite, reduce intensitatea . Mergi la o plimbare în loc de alergat, fă o oră de yoga în locul exercițiilor cardio.  Însă dacă efortul fizic te face să te simțiți mai rău, oprește-te și odihnește-te până când ești din nou bine.

Este bine să merg la sala de sport?

Deoarece germenii sunt foarte ușor de răspândit, din respect pentru ceilalți ar trebui sa eviți o perioadă să treci pe la sală. încearcă să găsești alte modalități de a-ți face exercițiile, acasă, de exemplu. Dacă totuși te încăpățânezi să faci asta, dezinfectează tot timpul după tine și spală-te des pe mâini.

Ține minte: Ascultă-ți corpul și fă ceea simți că îți face bine.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu