Ayurveda sau cum să trăiești o viață sănătoasă

Ayurveda este o știință ce reprezintă un sistem complet de cunoștinte specifice, teoretice și practice care indică ceea ce este adecvat și ceea ce este neadecvat în condițiile de viață ale ființei umane, precum și ceea ce este favorabil sau nefavorabil pentru longevitate. În conformitate cu această viziune tradițională, viața oricărei ființe umane poate fi fericită (adică neafectată de boli fizice, psihice sau mentale), nefericită, ori bună (adica o viață binefăcătoare, devotată serviciului dezinteresat și binefacerii pentru ceilalți) sau rea.

Ayurveda este atât o medicină, cât și un stil de viață. Ea poate trata prin fitoterapie, dietă și proceduri de detoxifiere sau poate preveni o anumită afecțiune în măsura în care se respectă un set de reguli de igienă și de alimentație personalizate. Orice boală poate beneficia de eficiența Ayurveda, cu mențiunea că rezultate spectaculoase se obțin în special în cazul afecțiunilor cronice, unde tratamentul este pe termen lung și rezultatele se văd în timp. Un tratament poate dura de la 7 zile la câteva luni, în funcție de gravitatea bolii și de reacția la tratament a pacientului.

Scurt istoric

Ayurveda este practic cel mai vechi sistem de medicină din lume, documentat istoric de mai bine de 6000 ani. Ayurveda clasică s-a dezvoltat și practicat tradițional pe teritoriul Indiei. Budismul a preluat Ayurveda și a dus-o în Tibet și în alte țări- precum Thailanda, Birmania, dezvoltând și aducând anumite specificuri locale. Medicina tibetană, fundamentată în secolele IV-VI asociază noțiunile de ayurveda cu viziunea medicinei chineze în legatură cu cele 5 elemente și teoria circulației energiei în meridiane. În prezent Ayurveda are succes în creștere în multe țări din lume- SUA, Australia, Europa, Rusia, America de Sud. În România există atât clinici de ayurveda particulare cât și cursuri de ayurveda organizate permanent.

Există chiar Societatea de Medicină Ayurvedică din România (SMAR), care a fost creată cu scopul de promova starea de sănătate a tuturor fiinţelor, prin intermediul ştiinţei ayurvedice.

Cât costă un astfel de tratament

Un curs de 10 module de fitoterapie, apiterapie și aromoterapie costă în jur de 425 lei. Se mai organizează cursuri Ayurveda de 2 săptămâni, câte 6 ore pe zi și costă 150 de euro. Cele mai scumpe sunt cursurile de masaj indian ayurvedic, care pot ajunge până la 300 de euro (2 zile de curs).

Aflaţi totul despre “Terapiile Alternative” în cel mai complet ghid din România.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu