Alimentele bogate în fibre previn cancerul intestinal. Fructele şi legumele, niciun efect

Pâinea neagră şi cerealele integrale reduc cu o cincime riscul apariţiei cancerului la intestine, în timp ce legumele şi fructele nu au niciun efect în acest sens, aşa cum se credea până în prezent. Mai mult, persoanele care mănâncă zilnic 10 grame de astfel de alimente îşi pot diminua predispoziţia cu 10%.

Concluzia aparţine oamenilor de ştiinţă de la Imperial College London şi de la University of Leeds şi a fost formulată într-un studiu citat de Daily Mail. Potrivit specialiştilor, cerealele integrale reprezintă o alegere benefică pentru o alimentaţie echilibrată deoarece sunt o sursă importantă de nutrienţi, precum fibre, vitamine, minerale, antioxidanţi, esenţiali în alimentaţia tuturor persoanelor, indiferent de vârstă. În plus, ele sunt bogate în nutrienţi cu proprietăţi antioxidante, precum vitamina E şi seleniu, care se găsesc în germenul bobului de grâu.

Cercetătorii spun că ipoteza lor este „plauzibilă din punct de vedere biologic” deoarece prin conţinutul ei bogat în folaţi şi magneziu, dieta cu fibre poate reduce riscul de cancer intestinal.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu