Alimente de hrănit creierul

 

Probabil ai mai întâlnit asemenea sfaturi, se găsesc peste tot, multe dintre acestea sunt chiar banale.
DoctorAS a realizat o statistică și le-a ales pe cele mai eficiente.
Nu te aștepta însă ca aceste alimente să te vor transforme într-un geniu, însă vor da un impuls sistemului de funcționare a creierului tău, energiei și puterii acestuia, precum și capacității tale de concentrare.

1. Acizii grasi Omega-3

Acizii grași Omega-3 (pentru care peștele este o sursă excelentă, în particular sardinele, precum și nucile,        semințele de chia, tărâțele de psyllium) au efecte pozitive asupra sănătății. Cele mai recente cercetări au arătat  că acestea participă la fabricarea materiei cenușii din creier.

În cadrul unui studiu care avea ca scop identificarea beneficiilor acizilor grași Omega-3 asupra creierului, voluntarii care mâncau alimentele cele mai bogate în acizi grași Omega-3 aveau cea mai mare cantitate de materie cenușie în creier la sfârșitul experimentului, după cum au demonstrat imaginile obținute prin rezonanță magnetică.

2. Colina
Colina este o substanță care leagă între ele celulele din corp. Cercetătorii au examinat timp de decenii efectul unei suplimentări de colină în cazul maimuțelor. Cele care consumă mai mult din acest nutrient au rezultate mult mai bune la toate testele și sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta demența. Studii efectuate pe ființe umane au arătat că prin consumul unor cantități suficiente din acest nutrient se ameliorează memoria la adulți. Ouăle sunt cea mai bună sursă de colină. Pentru cei care au probleme cu colesterolul, laptele poate fi un excelent substituent.

3. Antioxidanții din ciocolata neagră
Veste bună: o ceașcă de ciocolată caldă îți îmbunătațește randamentul cerebral. Un studiu efectuat de nutriționiști a arătat că ciocolata, vinul roșu și ceaiul verde sunt alimentele cu concentrația cea mai puternică deantioxidanți. Nu abuza, totuși, de ciocolată, deoarece riști să iei în greutate. Află, așadar, că zmeura și spanacul sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și au mult mai puține calorii.

4. Alimentele care ajută la combaterea bolilor precum Parkinson și Alzheimer
Știi probabil că acidul folic (sau vitamina B9) este important pe parcursul unei sarcini pentru ca bebelușul să se dezvolte normal, însă și adulții au nevoie de el. Un studiu olandez, incluzând persoane de la 70 la 90 de ani, a demonstrat că cele care luau complemente de acid folic aveau performanțe cognitive mai ridicate (gândirea și memoria).

În altă ordine de idei, una dintre cele mai mari probleme provocate de alcoolismul cronic este reducerea       cantității de acid folic din organism. Alimentele bogate în acid folic sunt: carnea (ficatul și organele de pui sunt cele mai bune surse), legumele (fasolea uscată, cartofii dulci, merele, broccoli-ul, varza, sfecla, spanacul, alunele de pădure, produsele pe bază de soia și de migdale), cerealele complete și fructele (bananele, portocalele și piersicile).

5. Coacăzele
Coacăzele reduc daunele cauzate de un atac vascular cerebral. Oamenii de știință au făcut numeroase observații și au descoperit că maimuțele care făcuseră atac vascular cerebral, după consumul de extract de coacăze, aveau creierul de aproape două ori mai bine refăcut decât cele care nu îl consumaseră.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu