7 alimente care te ajută să dormi mai bine

Se știe că orele puține de somn pe noapte sau o odihnă de proastă calitate pot avea efecte serioase asupra funcționării organismului uman, ducând chiar la boli cronice precum, hipertensiunea, diabetul, depresia și obezitatea.

Conform ultimelor studii, aceste alimente te pot ajuta să ai un somn profund:

  • Cireşele. Aceste fructe sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care reglează ritmul circadian. Un studiu a demonstrat că adulții care beau zilnic două pahare cu suc de cireșe dorm cu 40 de minute mai mult și se odihnesc mai bine. De asemenea, sucul de cireșe reduce severitatea insomniei în unele cazuri.
  • Kiwi. Consumul a două fructe de kiwi cu aproximativ o oră înainte de culcare te ajută să adormi mai repede și crește durata somnului cu 15% mai mult, spune un alt studiu.
  • Algele. Un studiu al Universității din Oxford a constatat că nivelurile mai ridicate de omega-3 DHA (acizii grași găsiți în alge și fructe de mare) contribuie la un somn mai bun. Cercetătorii au vrut să afle dacă 16 săptămâni de administrare a 600 mg supliment de alge ar îmbunătăți somnul la un număr 362 de copii. Într-adevăr, au descoperit că aceștia au avut un somn mai bun, inclusiv o rezistență mai scăzută la ora de culcare, și reducerea tulburărilor de somn.
  • Nucile. Cercetătorii de la Universitatea din Texas au descoperit că nucile sunt o sursă excelentă de melatonină și că un consum moderat al acestora poate duce la creșterea nivelului sanguin al acestui hormon intern ceea ce duce la un somn îmbunătățit.
  • Bananele. Îmbunătățesc somnul datorită conținutului de magneziu și potasiu. Amândouă mineralele relaxează în mod natural muşchii. Mănâncă o banană la micul dejun pentru un plus de energie peste zi, iar una seara și vei avea un somn profund.
  • Ceai de plante. Efectul calmant al ceaiului de mușetel, tei sau mentă te poate ajuta să adormi mai repede si să dormi mai profund. Dacă îți pregătești o ceașcă de ceai în fiecare seară înainte de culcare, ai putea crea un ritual cu efect liniștitor înainte de culcare și vei avea un somn profund, mult mai odihnitor.
  • Un pahar cu lapte cald. Înainte de culcare face bine chiar și unui insomniac veritabil. Acest lucru se datorează în primul rand calciului care te relaxează, dar și celorlalte minerale, cum ar fi magneziul și potasiul.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu