Miraculosul tratament cu chefir din lapte şi ciuperca tibetană: ideal pentru gravide şi alcoolici

După prezentarea celor mai importante Terapii Alternative la medicina tradiţională, dosar pe care l-am realizat la cererea voastră, DoctorAS vă prezintă azi un remediu natural şi eficient: tratamentul cu chefir, lapte ce fermentează cu ajutorul ciupercii tibetane.
Este un tratament simplu, deloc costisitor, se face simplu şi rapid.

Atenţionare DoctorAS:
Înainte de a urma un asemenea tratament, sau oricare altul, faceţi un set de analize şi anunţaţi-vă, neapărat, medicul de familie.

Ce este chefirul

Chefirul este o băutură lactat acidă care se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Granulele de chefir sunt o combinație de bacterii și drojdii (ciuperci) într-un amestec de proteine, lipide și zaharuri. Această simbioză de substanțe formează granule asemănătoare cu conopida.
În zilele noastre, chefirul devine din ce în ce mai apreciat datorită noilor cercetări privind foloasele pe care le aduce sănătății. Granulele de chefir sunt o comunitate foarte dinamică și complexă de micro-organisme în care se găsesc multe tipuri diferite de bacterii și ciuperci.
Datorită acestor substanţe şi ale proprietăţilor dezvoltate în laptele fermentat de ciuperca tibetană, tratamentul cu chefir este ideal pentru gravide (sporeşte imunitatea fătului, ajută mama să treacă mai bine peste toate acele stări de rău pe care le provoacă starea de graviditate), dar mai ales pentru aceia care sunt dependenţi de alcool. În general însă, tratamentul cu chefir ajută şi reface organismul în orice situaţie, putând fi utilizat, cu mult succes, chiar şi ca tratament cosmetic.
Laptele inoculat cu ciuperca tibetană reuşeşte să reprime creşterea de agenţi patogeni la nivel intestinal ca de exemplu: Salmonella sau Shigella, aceasta datorându-se complexităţii moleculei granulei de chefir, precum şi a modului de acţiune al microorganismelor care formează granula de chefir. Luptă cu mult succes împotriva infecţiilor urinare şi E-coli.

Chefirul este fermentat la temperatura camerei, de obicei fiind lăsat peste noapte. Datorită fermentării lactozei rezultă o băutură acrişoară, carbogazoasă, uşor alcoolizată (puteţi circula cu maşina) şi cu o consistenţă asemănătoare iaurtului de băut.

Cum se prepară chefirul din ciuperca tibetană

  • Se pun una-două linguriţe de ciupercă într-un borcan de sticlă de 800 grame şi se toarnă 600-700 ml lapte proaspăt, dulce, nefiert. Se lasă la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant), fără să se închidă ermetic, ci numai cu farfurioară pusă invers pe borcan. Noaptea laptele fermentează eficient şi, după doar 8-12 ore, are deja proprietăţile complete pentru tratament.
  • Se strecoară apoi chefirul printr-o sită de plastic într-un alt vas de sticlă. Ciuperca tibetană se spală bine sub jet de apă rece, apoi se reaşază în borcanul spălat şi se toarnă o nouă porţie de lapte dulce, crud, nefiert.

Este foarte important să se procedeze aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se dezvoltă, capătă o culoare maronie, nu mai are proprietăţile de tratament şi poate muri. Când ciuperca este bine îngrijită, este albă ca laptele şi în aproape trei săptămâni volumul acesteia se dublează. Atunci trebuie împărţită în două. Puteţi da la prieteni, rude, vecini.

Atenţie!
Nu folosiţi la prepararea chefirului obiecte casnice de metal! Ciuperca se “otrăveşte” şi îi piere orice putere de a realiza fermentarea.

Miraculosul tratament cu chefir din ciuperca tibetană

  • Se consumă zilnic câte 100-500 ml de chefir (eventual mai mult, pentru cine tolerează şi nu are aciditate gastrică sau fermentaţie intestinală deficitară).  De preferat se ia pe stomacul gol (excepţie făcând aceia care au gastrită hiperacidă, ulcer gastric sau duodenal – atunci să se consume după masă sau, în paralel, cu pâine prăjită, biscuiţi).
  •  Nu se vor bea cantităţi mari pe nerăsuflate, o cană dintr-o dată, ci se va consuma cu linguriţa.
  • Tratamentul durează minim trei săptămâni (unii recomandă o pauză 10 zile după care se reia). Se poate consuma însă fără intrerupere, asemenea iaurtului sau laptelui bătut. Nu există nici un fel de efecte secundare! Nici măcar înghiţind o bucată de ciupercă nu se întâmplă absolut nimic! (va fi eliminată prin scaun, nedigerată); Ciuperca nu poate trăi în intestinul omului, fiţi fără grijă!)

Atenţie!
În timpul tratamentului este interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale (în schimb, se pot consuma ulei presat la rece şi seminţe crude de dovleac, in, floarea soarelui, nuci). Cu moderaţie se va consuma sare, zahăr (înlocuiţi-l cu mierea!), gemuri, băuturi sintetice şi acidulate, condimente.

Reacţia organismului la tratamentul cu chefir din ciuperca tibetană

În primele două săptămâni de tratament, activitatea stomacului se va intensifica brusc, se formează gaze din abundenţă şi nu se recomandă consumul laptelui dimineaţa pe stomacul gol (în această primă fază).Uneori, scaunul este mai moale, dar tratamentul nu trebuie întrerupt. La bolnavii de ficat şi rinichi s-au semnalat şi unele senzaţii mai neplăcute. După această perioadă, aceste reacţii încetează şi se ameliorează activitatea întregului organism.
Din a treia săptămână de tratament vă veţi simţi mai bine.
La două luni de tratament se constată dispariţia anumitor suferinţe, iar după un an, organismul ar trebui să se însănătoşească complet, dacă respectaţi şi celelalte reguli de viaţă echilibrată (mese regulate şi din alimente sănătoase, mişcare, somn normal).
Laptele fermentat poate fi folosit şi ca demachiant în tratamentele cosmetice, cu efect de încetinire a formării ridurilor şi eliminarea oboselii faciale. De asemenea, se poate folosi în arsuri (solare sau produse în gospodărie). Ameliorează sau înlătură durerile provocate de reumatism prin ungerea locurilor dureroase de 7 – 8 ori/zi cu chefir.

DE REŢINUT :
Tratamentul cu chefir este recomandabil, poate cel mai mult, pentru aceia care au probleme cu alcoolul. Chefirul obţinut din fermentarea laptelui cu ajutorul ciupercii tibetane, ajută alcoolicii deoarece recuperează pierderea de substanţe din complexul vitaminic B (cele care, ca-ntr-un cerc vicios duc la dependenţa de alcool) şi se foloseşte ca adjuvant în tratamentultuturor bolilor generate de consumul excesiv de alcool.

Alte beneficii ale tratamentului cu chefir:

• reglează activitatea intestinală
• combate colita şi crampele stomacale
• ajută la menţinerea unei digestii sănătoasă
• ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bunestimulează sistemul imunitar
• creşte longevitatea (călugării tibetani ating cu uşurinţă vârste înintate, în rândul lor fiind cei mai mulţi centenari)
• aduce în organism un aport de substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şi micro-organisme benefice care ajută organismul şi îl întăresc
• ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimi animale, însoţită de exerciţii fizice regulate
• are efect uşor laxativ, dar totodată ajută la formarea scaunului
• îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
• reglează mecanismele de apărare ale organismului
• vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vasele sanguine
• ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina. Dizolvă ţesuturile bolnave şi înlesneşte eliminarea lor
• curăţă canalele prin care circulă fierea şi dizolvă în timp calculii biliari
• vindecă stomacul, intestinele, duodenul şi închide ulceraţiile
• ajută rinichii şi uretrele
• ciuperca produce singură antibiotice, vindecând astfel zonele inflamate din organism
• reglează tensiunea arterială
• împiedică şi frânează producerea metastazelor
• împiedică îmbătrânirea prematură
• ajută în depresii şi stările de oboseală a organismului
• ciuperca conţine toate vitaminele vieţii
• normalizează definitiv procesele metabolice din organismul uman.
• ajută în bolile alergice
• eficientă şi în bolile de plămâni
• eficientă în tratarea bolilor inflamatorii
• curăţă organismul de toxine: elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurile metalelor grele
• în tratamentul diabetului – normalizează glicemia
• întinereşte organismul – încetineşte îmbătrânirea celulelor

IMPORTANT:
Înainte de începerea unui tratament, anunţaţi-vă medicul de familie!

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Comentarii

Postează un comentariu