Pepenele roșu: aliatul atleților și nu numai

Deliciosul pepene verde, cel mai răcoritor fruct în zilele toride, este de asemenea extrem de benefic pentru sănătatea noastră și un mare aliat al atleților.

Pepenele multivitamină

Bogat în vitamina A, B6 şi C, având un conţinut de apă de 95%, pepenele este o reală binefacere pentru sănătate. Deşi s-ar crede că nu are contraindicaţii, medicii spun că este interzis  diabeticilor, persoanelor care suferă de gastrită cronică, ulcer, colită ori diaree.

El mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Pepenele roşu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli. Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni.
Pepenele – aliatul atleților

Aminoacidul numit L-citrulină aflat în pepenele verde contribuie la refacerea musculară după efort, ajutând astfel sportivii să atingă performanța.
Conform unor cercetători ai Universității din Cartagena, Spania, consumul de suc de pepene sau pepene ca atare este cea mai bună soluție naturală pentru reducerea durerilor musculare și a sensibilității mușchilor. Asta se datorează faptului că L- citrulina elimină excesul de acid lactic din mușchi.

Acidul lactic este responsabil pentru febra musculară ce apare după fiecare antrenament intens.

Potrivit studiilor, 120 de grame de pepene are mai mult de 150 mg de L-citrulină și pe lângă acesta mai conține și vitaminele C, B si A care ajută la buna funcționare a rinichilor, a sistemului cardiovascular și la reglarea tensiunii arteriale.

Semințele de pepene verde sunt extrem de eficiente la îndepărtarea pietrelor de la rinichi.

Majoritatea oamenilor nu cunosc adevarata putere a sâmburilor de pepene verde. De secole, medicina chineză a folosit sâmburii de pepene pentru eliminarea pietrelor de la rinichi. Acesta este meritul potasiului și magneziului conținut de acestea.

Pentru cei care vor să slăbească, e bine de știut că pepenele este sărac în calorii, astfel că puteți mânca oricât doriți. Conținutul mare de apă (92%) îl face un foarte bun curățător de intenstine.

Pepenele combate Escherichia coli (E. coli)

Medicina convențională s-a dovedit a fi adesea ineficientă împotriva infecțiilor cu Escherichia coli, dar noi îți recomandăm această metodă naturală de vindecare ce se poate prepara în casă:

Ingrediente: 30 de semințe de pepene roșu și 1l de apă

Preparare: pune la fiert apa cu tot cu sâmburi până clocotește și mai las-o 10 minute să fiarbă. Pune la răcit acest ceai, apoi strecoară-l și pune-l la frigider. Se bea în loc de apă. Acest dozaj este îndeajuns pentru o zi.

Sursă: Healthy Life Idea

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu