Indigestia de sărbători. Cum o tratezi?

Te-ai înfruptat cu  delicioasele preparate de Crăciun fără să te gândesti la urmări? Poți să te dregi folosindu-te de câteva remedii naturiste. Dar nu uita că cel mai bine este să previi indigestia și să te ferești de anumite combinații alimentare.

Recomandări DoctorAS:

Pentru o bună digestie. După masă, ia o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar cu apă. Neutralizează acidul din stomac și ajută digestia.

Bea ceaiuri calde (de busuioc, cimbru, mentă sau rozmarin, care favorizează digestia), cu înghițituri mici. Un remediu eficient pentru indigestie este și ceaiul de ghimbir.

Rozmarinul este un remediu eficient împotriva indigestiei dacă este consumat imediat după masă, îmbunătățește digestia și contribuie la descompunerea mai rapidă a alimentelor, eliminând balonarea. Consumat înaintea meselor principale, ceaiul de rozmarin conferă rapid senzația de sațietate și împiedică absorbția grăsimilor rele în organism. Rozmarinul optimizează digestia și ajută la buna funcționare a ficatului, iar florile plantei au proprietatea de a crește secreția biliară, determinând contracția ei și ajutând la evacuarea bilei.

Teiul este recomandat pentru indigestiile ușoare pentru că are efect relaxant și ușor hipnotic.

Calmează crampele cu mentă sau mușetel. Orice indigestie se tratează cu ceai de musețel pentru că are efect antiinflamator. Obișnuiește-te să bei câte o cană pe stomacul gol, în fiecare dimineață, pentru a o preveni. Dacă simptomele se agravează, bea o cană de ceai de mentă, care este un remediu foarte bun pentru crampele și durerile de stomac. Sunt indicate și pastilutele sau bomboanele care conțin ulei natural de mentă.

Tratează indigestia cu apă. Când resimți primele simptome de indigestie, ia înghițituri mici de apă și ieși puțin afară. Apa, aerul rece sau o plimbare de 15 minute te revigorează și îți calmează durerile abdominale provocate de indigestie.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu