Grija bebelușului în primele 6 luni! Cele mai importante 3 aspecte de care trebuie să te ocupi

Primele 6 luni de viață ale bebelușului sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară a acestuia. În această perioadă, organismul celui mic își pune la punct anumite elemente de bază care îl vor ajuta sa funcționeze corespunzător și să poată îndeplini funcțiile elementare, permițând, în acest fel, un progres armonios și vizibil, atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic.

De aceea, este important ca în această perioadă să oferi atenție suplimentară unor aspecte esențiale care joacă un rol determinant în dezvoltarea bebelușului din primele luni de viață. De asemenea, te vor ajuta și pe tine să te bucuri de liniște și să eviți, astfel, stările de disconfort, care îl pot face pe cel mic să plângă.

Iată cum trebuie să procedezi în primele 6 luni de viață ale bebelușului tău

În primele 6 luni, bebelușul se descoperă pe sine însuși. Orice nemulțumire va fi semnalizată prin plâns, din lipsa altor mijloace de exprimare, de aceea,  tu trebuie să ai grijă ca acest lucru să se întâmple cât mai rar. În plus, acesta este momentul în care pui bazele unei dezvoltări armonioase pentru cel mic, ce va putea fi vizibilă cu ochiul liber, dacă ții cont de câteva aspecte.

Un somn odihnitor

Calitatea somnului influențează starea de spirit a bebelușului. Dacă cel mic nu se odihnește corespunzător, acesta va fi obosit și va plânge, chiar dacă somnul a durat și câteva ore. În același timp, oboseala celui mic nu este mereu evidentă și există riscul ca bebelușul să plângă și să nu știi de ce.

Pentru a evita problemele legate de somn, asigura-i celui mic condițiile de care are nevoie. În primul rând, trebuie sa ai grija ca cel mic sa doarma intr-o pozitie confortabila si ca patutul sa ii permite acest lucru. Pentru aceasta, găsești pătuțuri pliante pe Babyneeds.ro pe care le poți lua cu tine chiar și atunci când pleci cu copilul de acasă. Astfel, cel mic se va putea odihni perfect oriunde s-ar afla.

Cute sleeping baby lying on bed

Dezvoltarea musculară

Chiar dacă cel mic nu se poate deplasa pe picioarele sale în primele 6 luni de viață, trebuie, totuși, să aibă parte de puțina mișcare, pentru a-și dezvolta musculatura și pentru a învăța să meargă într-un timp mai scurt. În acest caz, poți apela la câteva exerciții fizice de baza pentru nou născuți. Acestea îl vor ajuta să-și întărească mușchii de susținere, dar și îl  vor obosi puțin, ceea ce poate ajuta calitatea somnului.

Alimentația se face atunci când îi e foame

Bebelușul nu are un program fix de masă în primele 6 luni. Trebuie să ai grijă ca acesta să mănânce atunci când îi este foame. Este foarte importantă monitorizarea copilului din acest punct de vedere, deoarece trebuie să te asiguri că manancă destul și ca ia în greutate. Un program pentru masă poate fi fixat după ce copilul începe diversificarea alimentară.

În concluzie, este esențial să oferi o atenție suplimentară unor aspecte care vor determina ritmul de dezvoltare a celui mic. Astfel, copilul tău va crește rapid și armonios și va fi plin de energie în fiecare zi.

 

Sursă foto: Envato.com

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu