Cum alegem iaurtul pentru bebeluşi

Este bine cunoscut faptul că în compoziţia majorităţii iaurturilor se află calciu (aproximativ 300 mg), însă cele mai sănătoase iaurturi sunt acelea care au în compoziţie culturi vii – care conţin bacterii ce transformă laptele în iaurt (probioticele).

Termenul de „probiotic” se foloseşte pentru a denumi lactobacteriile sau bifidobacteriile care au scopul de a modifica unele caracteristici ale microflorei intestginale şi care au efecte benefice asupra dezvoltării. Cercetătorii au studiat acţiunea unor tulpini de bacterii asupra sistemului imunitar şi au observat că acestea au un efect mai crescut dacă sunt consumate în iaurt decât în lapte.

De asemenea, s-a observat şi efectul pozitiv  probioticelor la copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 luni care sufereau de alergii alimentare, de diaree, intestin iritabil sau diverse afecţiuni respiratorii. Medicii pediatri sunt cu toţii de acord că iaurtul cu fructe din comerţ nu este indicat copiilor sub un an. Dar poate fi preparat în casă – peste iaurt se pot adăuga fructe proaspete sau din compot, pasate cu mixerul.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu