Ce medicamente trebuie să avem în casă de Sărbători

De Sărbători, avem tendința de a consuma mai mult decât de obicei, chiar și băuturi alcoolice . De asemenea, ”uităm” să mai ținem cont de orele de masă și combinațiile de alimente. Prin urmare, nu este de mirare să vedem pe holurile spitalelor de urgență de două ori mai mulți pacienți decât de obicei. Să nu uităm însă că este sezonul răcelilor și a gripelor, iar pentru că la petrecerile de Crăciun si Revelion ne imbrăcăm mai sumar, este foarte posibil să ne confruntăm cu un început de raceală care se manifestă prin strănut, dureri de cap sau frisoane.

Pentru a trece cu bine peste aceste zile, este esențial să ai în casă mai multe medicamente pentru diferite situații ce pot interveni.

  • Medicamente care ușurează digestia. Prin urmare, nu trebuie să îți lipsească din casă unul din următoarele medicamente: Fiobilin, Colebil, Triferment, Digest Duo etc.
  • Medicamente pentru tratarea balonării: Espumisan, Redigest, Favicalm, Colebil, Triferment, Cărbune medicinal . Poți evita balonarea dacă mănânci încet, dăcă mănânci alimente compatibile și dacă menții distanța de băuturile carbogazoase.
  • Medicamente care tratează mahmureala: Aspirina, Vitamina B6. Pentru a preveni este bine să iei o gustare înainte de a consuma băuturi alcoolice. Indicate sunt alimentele bogate în proteine și cele bogate în grăsimi, deoarece încetinesc absorbția substanțelor alcoolice.
  • Medicamente pentru raceală si gripă: Fervex, Nurofen, Aspirin C, Humex, Coldrex, Ibalgin.
  • Prokinetice care combat hipomotilitatea gastrică (neplăcere epigastrică precum greață, vomă, reflux esofagian). În acest caz ar fi bine să ai prin casă Metoclopramid, Motilium etc.
  • Antiacide pentru că tamponează acidul din stomac. Dicarbocalmul este foarte bun în astfel de situații. Pentru a evita apariția arsurilor gastrice, ferește-te să mănânci foarte mult la o masă, foarte variat și limitează băuturile carbogazoase și citricele.
  • Antisecretorii pentru că scad rata secreției de acid clorhidric la nivelul mucoasei gastrice. Îți recomand să ai în casă Nexium.
  • Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru că înlătură durerile. Se recomandă Nurofen, Aulin sau Diclofenac. Cei care suferă de gastrită și ulcer să aibă mare grijă la folosirea lor!

Însă, medicii recomandă moderația. Încercați pe perioada sărbătorilor să consumați foarte multe lichide, de preferat apă.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu