Care sunt alimentele anti-stres

Triptofanul, din grupa aminoacizilor esenţiali, prezent într-o serie de alimente, acţionează favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu apărut în Journal of Clinic Investigation (JCI)

Un stres cronic stimulează producţia de grelină, hormonul foamei, inducând un fel de mecanism de compensare; apare creşterea poftei de mâncare şi nevoia de a consuma mâncare reconfortantă.

Prin urmare, este recomandabil să se consume alimente care acţionează favorabil asupra nivelului de stres. Este vorba, conform JCI, de cele care conţin concentraţii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei, răspunzătoare de o stare bună şi de somn. Ouăle, orezul complet, carnea de pui, produsele lactate, alunele și peştele constituie tot atâtea surse de triptofan. Se mai ştie că producerea de serotonină este favorizată de alimente bogate în zaharuri, care pot fi introduse cu moderaţie în alimentaţie. Se recomandă ca acestea să fie consumate cam cu două ore înainte de culcare.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Comentarii

Postează un comentariu