Terapia Gerson, terapia care poate trata cancerul

Terapia Gerson este o terapie holistică și naturală care utilizează mecanisme foarte puternice pentru restabilirea funcțiilor vitale ale organismului. Este o terapie intensivă de detoxifiere a întregului organism, în principal al ficatului și al fierii, prin mijloace naturiste. Potrivit celor care practică terapia respectivă, aceasta este foarte eficientă în tratarea cancerului și a bolilor cronice degenerative. De asemenea, terapia Gerson are o eficiență de vindecare foarte ridicată și în tratarea migrenelor și tuberculozei. Terapia Gerson poate fi cu succes aplicată pentru boli precum:

  • Boli de inimă și boli ale sistemului circulator
  • Hipertensiune
  • Diabet
  • Hepatite cronice și ciroze
  • Insuficiență renală
  • Scleroză multiplă
  • Boli reumatice
  • Astm
  • Alergii
  • Obezitate, etc.

Sarcina ideală a terapiei cancerului este de a restabili funcţia sistemului de oxidare din întregul organism. Această sarcină este, bineînţeles, dificil de îndeplinit. Ea implică următoarele:
1) detoxifierea întregului organism
2) furnizarea mineralelor esenţiale conţinute în grupa potasiului
3) adaosul continuu de enzime oxidante, atât timp cât ele nu sunt reactivate sau sintetizate de organism (sub forma sucului de frunze verzi şi a sucului de ficat proaspăt de viţel), ceea ce va crea în organism o condiţie normală a sistemului oxidant, la care celulele maligne cu sistem fermentativ nu se pot adapta.

Scurt istoric

Terapia Gerson a fost descoperită în anul 1928 de către un evreu german, dr. Max Gerson, după ce a experimentat pe sine însuși mai multe diete pentru a scăpa de migrenele foarte grele care îl încercau încă din studenție. Înițial a încercat o cură de fructe, urmată de o cură de legume, iar în final o cură mixtă de fructe şi legume, în timpul căreia simţi o îmbunătăţire considerabilă a stării sale de sănătate. Migrenele deveniseră mai rare şi durerile mai puţin intensive, însă nu încetaseră cu desăvârşire. Gerson cercetă mai departe şi ajunse la concluzia că migrenele se datorează unei deranjări a metabolizării mineralelor, în special a clorului. Aşa că începu un nou experiment, reluă dieta pe bază de fructe şi de legume, de data aceasta însă pregăti totul fără sare şi acest lucru aduse în cele din urmă succesul mult aşteptat. Astfel, după doi ani de experienţe dietetice, doctorul a înțeles că migrenele se pot vindeca şi ţine sub control prin simpla respectare a unor norme alimentare. Orice reîntoarcere la un regim “normal”, aducea cu sine, de fiecare dată, reapariţia migrenelor.

Ulterior aceeași dietă a vindecat 99% dintre bolnavii de TBC, iar din 1928 chiar bolnavi de cancer. Planul dietetic prescris de Gerson interzice fumatul, alcoolul, cafeaua şi ceaiul negru, sarea, zahărul, cacao, conservele de orice fel, brânza, carnea afumată sau condimentată, salamul, şunca, parizerul şi recomandă consumul de fructe, salate, legume, lapte crud (nepasteurizat sau fiert), cereale, cartofi, seminţe. De-a lungul anilor, Gerson a schimbat adeseori planul dietetic pentru a-i îmbunătaţi efectul tămăduitor. În 1926 începu să reducă drastic consumul de proteine animale, din 1929 introduse şi cantităţi mari de sucuri de fructe şi de legume.

În lume și în România

În România terapia Gerson încă nu este foarte folosită, în schimb, se bucură de succes în țări din afară, în special în SUA, unde există Institutul Gerson. Până în prezent acesta a acreditat două clinici specializate în terapia respectivă. Este vorba despre clinica din Mexic și cea din Ungaria (Gerson Health Center). În România unul dintre medicii care a cunoscut direct terapia Gerson, făcând un stagiu în Germania, este Dr. Carmen Simona Ghiman (Brașov).

Cât cotă tratamentul

Terapia e destul de costisitoare, putându-se ajunge şi la 100.000 de dolari pe an în cazul tratării unor afecţiuni grave, precum cancerul. Pentru a trata cancerul de piele este nevoie de aproximativ 26.000 de euro, iar dieta pe care trebuie să o respecte bolnavul durează doi ani. Cu toate că foarte mulţi pacienţi s-au vindecat complet practicând terapia pe cont propriu după ce au citit cartea medicului Max Gerson, este bine să se apeleze la un centru de tratament specializat. Chiar şi clismele cu cafea, spre exemplu, ideale pentru detoxificarea ficatului, necesită o pregătire minuţioasă a pacientului (în cazul în care nu se respectă pas cu pas indicaţiile, riscul pentru sănătate poate fi destul de mare).

Aflaţi totul despre “Terapiile Alternative” în cel mai complet ghid din România.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu