Setea produce colesterol rău
Biochimistul și medicul Ralph Vornehm a prezentat componenta de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începând cu celulele, sângele, neurotransmițătorii și terminând cu organele. Astfel, creierul conține 90% apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele, cu viteze uluitoare, către toate organele; neurotransmițătorii – responsabili de transmiterea acestor mesaje – conțin, de asemenea, tot 90% apă.
Este de înțeles atunci, de ce când nu bem apă, nu mai simțim cu timpul senzația de sete. Neurotransmițătorii deshidratați nu mai transmit corect mesajul “mi-e sete”, așa încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile (și ele semnale de deshidratare) și patologia multor organe. “Celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca și nervii”, a descoperit specialistul Vornehm.
Ce se întâmplă când apa din corp este murdară?
Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei și alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula și o ajută să funcționeze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică. Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanșează un mecanism de urgență, ca formă de aparare și de hidratare. Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se îmbracă într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care împiedică uscarea. Ce este aceasta peliculă? Surpriză! Este colesterol. Și dintr-acela rău!
Așadar, corpul nostru se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au arătat că, în 90% din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apă corect, ceea ce înseamnă că în 90% din cazuri colesterolul crescuse din cauza deshidratării.
Ralph Vornehm mai arată că celulele deshidratate se află într-un fel de sferă întunecată, după care devin mutante și se ajunge la cancer (studiile făcute pe celulele canceroase au arătat că acestea nu mai comunică între ele).
Ce se întâmplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apă înainte de masă (o cană, cu o jumătate de ora înainte de masă, ATENȚIE: APA NU SE BEA ÎN TIMPUL MESEI)?
Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv și este binecunoscut faptul că sângele este compus 80% din apă. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sângele se îngroață și, pentru a se hidrata, consumă apa din organele vitale.
În organismul nostru, fiecare celulă, fiecare componentă “luptă” pentru a-și întreține viața proprie, ceea ce face ca, în ultima instanță, să conducă spre viață întregul organism. Sângele nu face excepție de la acest principiu, așa încât, este extrem de important să bem apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Sângele nu va mai consuma apa din organele vitale pentru a realize, astfel, procesul de digestie, iar corpul va rămâne sănătos.
“Sunt oameni care tușesc, îi apasă inima sau au colici după ce mănâncă. Acele organe care ne dor după ce mâncăm sesizează că nu au destulă apă”, precizează Ralph Vornehm.
La nivelul cartilagiilor, componența apei este de 90%. Când cartilagiul este deshidratat, începe să pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeași măsura și multe dintre durerile de oase, precum și sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp. Presupunem, însă, că durerile sunt mai mult decât o rugăminte pe care corpul ne-o trimite. Durerea trebuie să fie un mare strigăt de ajutor, care s-ar putea traduce: “Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!”.
Ca să aveți idee ce importantă este apa, dar mai ales ce apă trebuie să beți, citiți aici despre Cancerul din apa plată!
Comenteză pe Facebook