Apa de bamă te scapă de toxinele din rinichi, astm, diabet si de colesterol

De obicei, bama este folosită ca agent de îngroșare în supe datorită texturii sale.  Dar ceea ce nu se știe este faptul că ca aceasta se poate dubla ca o hală nutrțională, plină de vitamine, minerale,  și alți nutrienți  care oferă o serie de beneficii  pentru sănătate, de la tratarea diabetului până la prevenirea bolilor renale. Acest lucru face din bamă un erou nutrțional și un aliment foarte bun.

Indiferent de dacă este consumată fiartă, prăjită sau chiar sub formă de murătură, beneficiile acesteia sunt numeroase. Iată o rețetă extraordinară de apă de bamă:

  • Străpungeiți ambele părți ale păstăii cu un cuțit
  • Așezați într-un vas mare și acoperiți cu apă
  • Se lasă la înmuiat peste noapte, pentru cel puțin 8 ore dar nu mai mult de 24 de ore
  • Stoarceți păstaiele de apă și păstrați apa, care se bea

Alte beneficii pentru sănătate:

Deoarece bama este o sursă bogată de fibre dietetice, vitamine și minerale importante și antioxidanți puternici,  leguma este cunoscută ca fiind benefică pentru sănătate în mai multe feluri.

Printre  cele mai importante sunt:

  • Prevenirea și vindecarea constipației
  • Scăderea colesterolului
  • Reducerea riscurilor unor forme de cancer, în special a celui colorectal
  • Îmbunătățirea nivelului de energie și reducerea simptomelor de depresie
  • Ajută la tratarea durerilor în gât, intestinului iritabil, ulcerelor și inflamației pulmonare

Sursa: www.healthylifeidea.com

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu