Poluarea aerului cauzează autismul la copii

Oamenii de știință continuă să găsească legături între substanțele chimice din aer și starea neurologică.

Lumea, sau cel puțin în mediul online, este plină de militanți anti-vaccinare, dintre care mulți cred că vaccinurile provoacă autismul. Această teorie nu a câștigat multă poziție în comunitatea medicală, dar dovezile tot mai mari indică o altă cauză potențială în creșterea în autism: poluarea aerului.

“Poluarea aerului ar putea contribui la autism”, spune Gina McCarthy, fost administrator și director al EPA al Centrului pentru Climă, Sănătate și Mediul Global de la Harvard. “Există în mod clar o asociere.”

Un nou raport care agregă analiza experților și literatura științifică a constatat că poluarea aerului contribuie probabil la o serie de boli cronice la copii, inclusiv la autism.

“Materia particulelor este o preocupare foarte serioasă”, a spus McCarthy. “Chiar nu a fost intenționat să fie inspirat”.

Într-un studiu recent, oamenii de știință de la Universitatea Monash din Australia au analizat peste o mie de copii chinezi sub vârsta de trei ani. Oamenii de știință au descoperit ca copiii expusi la emisii industriale, evacuarea vehiculelor si alte tipuri de poluare in aer liber au crescut riscul de a dezvolta tulburari de spectru autism (TSA) cu pana la 78%.

Poluarea afectează adulții, dar copiii sunt în mod special sensibili.

Creierul ]n curs de dezvoltare al copiilor mici este mai vulnerabil la expunerile toxice în mediul înconjurător și mai multe studii au sugerat că acest lucru ar putea afecta funcția creierului și sistemul imunitar, a explicat Yuming Guo, un profesor australian de epidemiologie de mediu. “Aceste efecte ar putea explica legătura puternică pe care am descoperit-o între expunerea la poluanții atmosferici și TSA, dar este nevoie de cercetări suplimentare pentru a explora în mai mare măsură asociațiile dintre poluarea aerului și sănătatea mintală”.

Acest studiu nu este o anomalie. Alte studii au constatat, de asemenea, că fetușii și copiii nou-născuți expuși la poluarea aerului au mai multe șanse de a dezvolta autismul.

“În ultimul deceniu, mai multe studii au examinat asocierea dintre expunerea perinatală la poluarea aerului înconjurător și riscul de tulburare a spectrului de autism”, a explicat un studiu de la Harvard.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că această legătură nu este o coincidență.

Având în vedere coerența generală a constatărilor în studii, dovezile globale pentru o asociere cauzală între poluarea aerului și TSA este din ce în ce mai convingatoare, studiul a continuat.

Deci, există motive întemeiate să suspectezi că firmele ar putea să pompeze substanțe chimice periculoase la copii și să provoace autism în acest proces.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu