Pericolul suplimentelor alimentare pentru slăbit

De la o vreme, chinezii au început să aprovizioneze lumea cu de toate, inclusiv cu suplimente alimentare de slăbit. Cu ceva vreme în urmă, SuperSlim promitea o siluetă de invidiat în doar câteva săptămâni, asta până la intervenția celor de la Direcţia de Sănătate Publică care au decis să retragă SuperSlim de pe piață. De ce? Pentru că medicamentul conţine un derivat de amfetamină într-o concentraţie prea mare. Iar pe termen lung, consumul de amfetamină afectează iremediabil vasele de sânge şi inima. Din nefericire, aceste ”pastile-minune” se vând în continuare pe net sau la colț de piață, provocând mai mult rău decât bine. Le-a fost schimbată denumirea, ambalajul, dar au aceleași caracteristici dăunătoare.

Dacă vreți să aflați care sunt pericolele folosirii de suplimente alimentare pentru slăbit, ce reacții adverse provoacă și care sunt vedetele ce au suferit de pe urma unor asemenea tratamente consultați DoctorAS.

Nu știu dacă ați văzut până acum vreo reclamă în care să nu se afirme că aceste suplimente nu ar fi 100% naturale și fără efecte adverse. Totuși, acestea nu doar că nu sunt obținute în mod natural, ci conțin și substanțe foarte dăunătoare organismului. Faptul că ”minunatele” capsule de slăbit se eliberează fără rețetă și că majoritatea persoanelor dornice de a slăbi nu cer sfatul unui medic înainte de a și le administra, agravează și mai mult situația ducând atât la deteriorarea sănătății fizice, dar și psihice pe termen lung și, uneori, iremediabil.

Cele mai multe dintre aceste pastile de slăbit funcționează pe două principii: fie inhibă pofta de mâncare și prelungesc senzația de sațietate, fie provoacă un proces puternic de deshidratare care conduce la pierderea nutrienților esențiali pentru o bună funcționare a organismului.

Ultima modă în materie de slăbit este reprezentată de capsulele de slăbit chinezești. După 1-2 zile de cură cu pastilele chinezești senzația de foame dispare, nivelul de energie crește simțitor, iar kilogramele par a dispărea în mod miraculos. Problema este că trei dintre cele mai comune substanțe pe care le conțin aceste pastile sunt: sibutramina, substanța care inhibă apetitul și afectează neurotransmițătorii de la nivelul creierului (noradrenalina și serotonina), prevenind reabsorbția acestora înapoi în celulele nervoase, orlistatul, care acționează la nivel intestinal, stopând absorbția unui procent mare de grăsimi consumate și forțând eliminarea directă a acestora, prin scaun. Acest lucru impiedică asimilarea corectă a numeroase vitamine liposolubile esențiale pentru organism, cum ar fi vitaminele A,D, K și E, deshidratează organismul și contribuie la forțarea organismului de a elimina hrana din organism fără ca acesta să-și ia materialul necesar pentru o bună funcționare. A treia substanță frecventă este amfetamină. Pe termen lung această substanță afectează vasele de sânge, cordul, mai ales în cazul celor care au deja probleme cu presiunea sângelui, probleme cu inima şi cei care fac exerciţii de forţă.

Cazuri ale oamenilor celebri care au avut de suferit în urma consumului de suplimente alimentare pentru slăbit

Adrian Mutu
Medicamentul care i-a adus cea de-a doua suspendare lui Adrian Mutu, sibutramina (Meridia), a fost scos de pe piața americană abia în 2010, fiind considerat periculos, deoarece mărește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Teo Trandafir
Potrivit mai multor articole din presă, pastilele de slăbit i-ar fi afectat pancreasul vedetei Teo Trandafir.
Andrea Cruz
A devenit deja celebru cazul vedetei TV din Singapore, Andrea de Cruz, care a fost la un pas de moarte din cauza unor pastile de slăbit aduse din China. După două luni de cură intensă, vedeta a avut nevoie de un transplant de ficat, întrucât pastilele îi distruseseră acest organ.

Charles Smith
Charles “Bubba” Smith, actorul care îl juca pe Moses Hightower  în Academia de Poliție, a murit în august 2011. Ancheta poliției a stabilit ulterior că actorul a decedat din cauza unei supradoze de medicamente de slăbit. 

În România există o gamă foarte variată de produse pentru slăbit, DoctorAS însă vă recomandă să evitați aceste remedii și să adoptați un mod de viață sănătos – o dietă echilibrată și mișcare zilnică.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu