Odată cu apariția iPad-ului, copiii și-au pierdut abilitatea de a scrie

Copiii petrec atât de mult timp manvevrând  ecranele de iPad încât nu mai reușesc să țină în mână un intrument de scris.  Pediatrii spun că mulți copii încep școala, lipsiți de forța musculară pentru a prinde un creion, ceea ce afectează capacitatea lor de a învăța cum să scrie corect.

Copiii nu mai intră în școli cu puterea și dexteritatea mâinii pe care au avut-o generațiile de acum 10 ani.  Copiilor care vin la școală li se dă un stlilou, dar nu reușesc să îl țină, deoarece nu au abilitățile fundamentale de mișcare.

Dezvoltarea forței degetului, brațului și a umărului este ceva ce se întâmpla în mod natural în trecut, când copiii  desenau, colorau, decupau și aveau multe activități de lucru manual, dar răspândirea dispozitivelor portabile a schimbat natura jocului.  A devenit mult mai ușor să îi dai copilului un iPad decât să îl încurajezi să deseneze, să coloreze, să decupeze și să lipească sau să se joace cu jucării. Din această cauză, ei nu dezvoltă abilitățile fundamentale de care au nevoie să prindă și să țină un creion.

În timp ce unii pot spune că scrierea de mână aparține unui educații învechite iar astăzi nu mai este relevantă pentru transmiterea mesajelor, această problemă merge dincolo de a nu fi capabil de a forma cuvinte pe hârtie. Acest lucru arată că dezvoltarea fizică reală a copiilor este cu mult încetinită din cauza glisării ecranului de iPad și, implicit a sedentarismului, iar acest lucru este alarmant. Dacă mâna unui copil nu este suficient de puternică pentru a ține un creion, imaginați-vă cât de slab este întregul corp, în cazul în care copilul a petrecut atât de mult timp în șezut, mai degrabă decât să alerge în jurul curții sau să se urce în copaci.

Nu ar trebui să ne grăbim să considerăm că scrisul de mână este o abilitate inutilă. Chiar dacă nu mi scriem pe hârtie așa cum o făceam pe vremuri, în domenii  precum matematica, geografia și arta, întotdeauna va fi necesar lucrul cu mâna, în special în primii ani. Unele săli de lectură interzic laptopurile nu numai pentru că distrag atenția, ci și pentru că studenții  rețin mai bine informațiile scriindu-le. De asemenea, învățarea unei limbi străine, în special a gramaticii necesită scrierea unor exerciții.

DorctorAs vă recomandă să nu lăsați să zboare copilăria copiilor dumneavoastră stând în fața ecranelor.  Astfel de dispozitive fac viața părinților mai ușoară, dar în cele din urmă ele înrăutățesc calitatea vieții copilului. Puneți deoparte iPad-ul  și lăsați copiii să fie copii, cu plictiseală cu tot.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu