Obezitatea – O problemă tot mai des intâlnită în România.

Fie că sunt copii, adolescenți sau adulți, o mare parte din populația țării noastre a ajuns să se confrunte cu supraponderalitatea, însă nu mulți dintre aceștia realizează că este o problemă medicală care trebuie tratată ca atare. Remedii există, însă doritorii sunt mai puțini. Care sunt cauzele care favorizează această boală și cum putem să combatem această problemă în 4 pași simpli și eficienți?

“Nu am timp să merg la sală”, “Am o viața agitată și nu reușesc sa fiu atent la ce mănânc“, “ Sunt o persoană stresată, iar asta mă face să mănânc mai mult și mai des.“ Cu siguranță acestea sunt cele mai obișnuite scuze pe care le auzim din partea persoanelor care duc o luptă cu greutatea și nu numai. De asemenea, există persoane care merg pe aceleași principii însă diferența o face metabolismul mai accelerat care nu lasă neglijența oamenilor să se vadă pe corpul lor. Totuși scuzele  folosite au la bază motivele reale care favorizează obezitatea. Sedentarismul și comoditatea sunt unele din cauzele principale deoarece corpul are nevoie de sport și activitate fizică pentru a arde grăsimi. Stresul chiar dacă se manifestă în plan psihic și emoțional este de asemenea un factor care ajută ca această boală să se dezvolte iar mai apoi lipsa unui regim de viață sănătos și echilibrat. Viața agitată și stresul sunt doi factori uniți în relația cauză-efect. Totuși există remedii pentru această boală, prezentați aici în 4 pași:

  • Conștientizarea– Oamenii trebuie sa fie conștienți de gravitatea problemei și sa realizeze că există soluții și remedii pentru boala cu care se luptă pentru a acționa pe măsură.
  • Acționarea– Este pasul în care se iau măsuri pentru a combate lupta cu kilogramele iar acestea se realizează mai întâi de toate, printr-o vizită medicală unde se stabilește cauza principală iar apoi pașii următori care duc la soluționarea problemei prezentate.
  • Tratarea– Constă în momentul în care începe să se producă schimbarea in funcție de recomandările medicului, fie prin medicamente, prin regim alimentar, prin sport sau toate cele 3 împreună.
  • Menținerea– Este cel mai important aspect care asigură asumarea schimbării făcute si dorința de a o menține pe viitor. Un regim de viață sănătos trebuie să devină un stil de viață.

Luând în consierare aspectele de mai sus, un lucru este vital: Sănătatea este cea mai importantă și trebuie o atenție sporită pentru a avea grija de noi inșine. Conștientizarea și asumarea unei probleme este de asemenea esențial pentru ambiția și motivația de a o dori o schimbare și a o pune în practică.

Articol scris de Berci Antonia Ioana

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Comentarii

Postează un comentariu