O viață nouă începe de la vârsta de 50 de ani

O veste bună pentru cei care sunt acum la vârsta de 40, 50, 55 de ani: vârsta înaintată va începe acum doar de la  anii 75-80. Se crede că principalul rezultat al creșterii speranței de viață este că persoanele în vârstă trăiesc acum mai mult. Dar nu este chiar așa.

Principala strategie schimbă înaintea ochilor noștri omenirea, consecința unui salt în speranța de viață nu este că bătrânețea este mai lungă, ci că începe foarte mult. Pentru cei care au acum 40, 50, 55 de ani, bătrânețea va începe numai de la 75-80 de ani. Adică, în cei 25 de ani buni – un sfert de secol! – mai târziu decât pentru generarația părinților noștri.

Mai recent, în viața umană au existat doar 3 perioade principale: tinerețe, maturitate, bătrânețe. Acum, “maturitatea” se întâmplă în cea de-a cincea decadă și marchează începutul unui complet nou, care pur și simplu nu a existat înainte de asta.

Ce știm despre maturitate?

  1. Această etapă durează aproape 30 de ani – de la 50 la aproximativ 75-80 de ani.
  2. Spre deosebire de ideile anterioare, capacitățile fizice și intelectuale ale unei persoane nu scad, dacă abordarea este corectă și rămân, în unele cazuri, chiar mai bune decât în tineret.
  3. Potențial, aceasta este cea mai bună perioadă, cea mai calitativă din viața umană, deoarece îmbină viața, puterea și experiența vieții. “Dacă mi-aș fi cunoscut tinereţea, dacă vârsta bătrânilor ar putea” – nu este vorba de noi. Conform tuturor statisticilor din ultimii ani, cel mai fericit moment al vieții, vârful său este între 50 şi 65 de ani.

Cei de 55-65 de ani trăiesc astăzi o premieră în istoria omenirii. Înainte, pur și simplu nu exista, pentru că oamenii deveneau bătrâni mult mai devreme.

În următoarele decenii, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 75 de ani vor deveni cel mai masiv grup de vârstă de pe planetă.

Care este diferența dintre viața după 50 de ani de la întreaga viață anterioară? Da, faptul că nimeni nu ne-a învățat vreodată cum să trăim după 50 de ani!

În copilărie, suntem instruiți pentru copilărie, în adolescent pentru adolescență, iar în tinerețe petrecem zeci de ore pregătindu-ne pentru testele de maturitate care urmează. Și numai la frontieră, la 50 de ani, traversăm, fără a avea cea mai mică idee despre cum, ce și pentru ce să trăim. Nu este nimic surprinzător. De unde să cunoaștem aceste cunoștințe, dacă pentru generația părinților noștri în vârstă de 50 de ani a început oficial vârsta înaintată și nu era necesar să trăiești deloc și trebuia să începi să mori treptat.

Rareori ne dăm seama că programul de viață pe care îl urmăm cu strictețe atunci când călătorim prin viață este de fapt inerent pentru noi de generațiile anterioare. Generațiile anterioare au creat acele cărți, filme, sistemul educațional, care, în copilărie și în tinerețe, formează conștiința noastră.

Dar generațiile anterioare nu aveau idee despre viața după 50 de ani, pentru simplul motiv că după 50 de ani de viață nu a existat în principiu. Prin urmare, ele nu sunt incluse în programul vieții pe care l-am moștenit de la ei.

Toate statisticile pentru cei care astăzi sunt în jur de 50-55, vârsta înaintată nu va începe înainte de 80 de ani. E foarte, foarte frumos, bineînțeles. Tocmai am luat și am dat 25 de ani! Viață extra activă și ocupată. Problema este că modul în care se folosește acest dar nu a fost învățat. Și ca rezultat, trecând frontiera la 50 de ani și acceptând ignoranța pentru vârsta înaintată în vârstă, riscăm să pierdem o perioadă de 25-30 de ani, care – fără exagerare – ar putea fi cea mai bună din viața noastră.

După 50 de ani de viață, un moment minunat vine atunci când există timp, sănătate, putere, libertate față de obligațiile sociale, experiența și la începutul vieții, la standarde moderne, pentru încă un sfert de secol!

Nu pierdeți timpul în zadar. Apoi vă va fi foarte rău!

Dacă aveți peste 50 de ani, absolut totul este posibil pentru dvs. astăzi: hobby-uri noi, noi bucurii și impresii, o nouă carieră, o nouă dragoste, noi călătorii. Și calitatea acestor impresii de viață depășește cu mult tot ceea ce era disponibil într-un tânăr verde, inept sau împovărat de obligații de maturitate.

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu