Momentul în care tenul tău începe să aibă nevoie de o altă rutină de îngrijire

Primele riduri, primele pete sau semne ale unui ten matur sunt de cele mai multe ori ignorate de către femei. Mediul în care trăiești este plin de poluare și de factori care afectează frumusețea și sănătatea fizică. Vârsta de 35 de ani a început să nu mai fie un reper al tenului matur din cauza factorilor exteriori. Cu toate acestea, îngrijirea pielii poate diminua din efectele nedorite ale mediului și ale trecerii timpului. Îmbătrânirea pielii este un fenomen ce nu poate fi evitat, însă schimbările pot fi atenuate cu o îngrijire corespunzătoare.

Primele semne ale unui ten matur. Cum îl identifici

După 20 de ani pielea începe să se schimbe și procesul de rejuvenare celulară încetinește. O îngrijire corespunzătoare încă de la această vârstă o să se vadă pe parcursul anilor. Cu alte cuvinte, între 20 și 35 de ani apar semne ale îmbătrânirii tenului, iar pielea necesită mai multă atenție. Iată care sunt primele indicii ale unui ten matur:

 • elasticitatea pielii scade
 • apar primele riduri
 • porii sunt deschiși
 • luminozitatea pielii scade
 • posibile pete
 • deshidratare
 • piele uscată
 • piele subțire

3 ingrediente care o să te ferească de chirurgia estetică

Tratează-ți corpul ca pe un templu și începe o îngrijire corespunzătoare din interior. Alimentația echilibrată, cantitatea optimă de lichide și evitarea viciilor sunt principalele puncte asupra cărora te poți apleca pentru a le schimba în favoarea ta și a aspectului tău. Bineînțeles că asta nu este tot, ci ai nevoie de cosmetice și tratamente antirid care să-ți ajute pielea să lupte împotriva schimbărilor nedorite. Găsești tot ce ți-ai putea dori pe prova.ro. Pentru a ști ce trebuie să alegi din multitudinea de produse de pe piață, iată trei ingrediente esențiale în lupta contre trecerii timpului:

 1. Colagenul

Colagenul este un element structural al organismului foarte important care scade în funcție de: vârstă, factori externi și genă. Acești trei factori duc la o diminuare a colagenului, din care rezultă o scăderea a elasticității pielii. Din păcate, pierderea colagenului din piele se petrece și din cauza expunerii la soare, a pielii bronzate pe care majoritatea femeilor și-o doresc.

Administrarea de colagen extern este benefică de la primele semnele ale unei pieli care își pierde din fermitate. Însă, după 30 de ani aportul de colagen extern poate fi esențial în aspectul pielii tale. Acest ingredient este unul care nu trebuie să lipsească din niciun produs antirid.

Cu toate că există 28 de tipuri de colagen regăsite în organismul uman, doar primele patru tipuri sunt cele responsabile de menținerea pielii elastice și frumoase. Această substanță este o proteină importantă și se regăsește în: ligamente, oase și piele.

 1. Resveratrol

Această substanță ajută pielea să lupte împotriva radicalilor liberi, fiind un excelent antioxidant. Este un element descoperit mai recent și se extrage din coaja strugurilor. Multe produse cosmetice au început să încorporeze această substanță, datorită efectului de combatere a degradării celulare.

Resveratrolul ajută pielea să producă colagen, element necesar pentru umplerea ridurilor și recăpătarea elasticității pielii. Mai mult, odată cu vârsta apar și petele. Această substanță ameliorează și previne petele pigmentare apărute în urma expunerii la razele ultraviolete, cunoscute sub denumirea de raze UV.

Cu toate că este o substanță benefică pielii, există persoane care întâmpină unele iritații după administrarea resveratrolului. Pentru a evita un disconfort în utilizarea acestui element, de cele mai multe ori se combină cu produse calmante sau hidratante.

 1. Vitamina C

Faimoasa Vitamina C nu ferește organismul dor de răceală și gripă, această substanță îmbunătățește vizibil aspectul pielii. Mai exact, trecerea timpului face ca aspectul pielii să devină unul tot mai întunecat și să dea senzația de ten obosit. O rutină corectă și completă anti-age o să conțină tot timpul acest element.

Petele inestetice pot fi ameliorate cu ajutorul Vitaminei C. Practic, această substanță este un antioxidant puternic și are capacitatea de a aduce lumină pielii tale. Produsele care conțin Vitamina C pentru piele sunt de două categorii: cele destinate feței și gâtului; mâini și zona decolteului. Când vine vorba despre a doua categorie, concentrația optimă pentru a vedea efecte trebuie să fie de cel puțin 10%, pentru zona feței și gâtului putând fi mai mică.

Așadar, ține cont de primele semne ale îmbătrânirii pielii și oferă-ți produsele potrivite pentru lupta contra trecerii timpului. Asigură-te că produsele tale cosmetice și de tratare a ridurilor conțin cele trei substanțe menționate mai sus.

Sursa foto: pexels.com

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu