Machiajul pentru genul masculin

 

Nu mai este un subiect tabu, ci din contră, a devenit o curiozitate. Care sunt bărbații care se machiază, de ce o fac și cum procedează, se machiază singuri, ce produse folosesc? Dar mai ales, se machiază de plăcere, din necesitate sau urmează un trend pavat cu intenții bune de marketing?

Înainte de toate, îți satisfac o curiozitate: intră pe conturile următoare de Instagram și studiază fenomenul evoluat deja la extreme: makeupbyjakejamie, simplement_impeccable, jonjontalks, benfrenchmua, killinbitchez. Da, vei vedea look-uri naturale dar și de divă!

Dacă vei citi mai multe despre subiect, vei descoperi că nu există opozanți ai machiajului pentru domni, ci din contră, curajosi care sa recunoască: “Sunt bărbat și folosesc machiaj!”

12298829_177525412596699_1646890182_n

Pornit ca un fenomen desfășurat în underground, hulit și ridicularizat, ascuns de critici, mediatizarea subiectului se face acum cu tutoriale de make-up, articole mărturii ale băieților care se machiază și poveștile lor de succes.

Bărbații cu “no make-up on”

Astfel că, află că bărbații sunt condamnați la un “no make-up make-up”, adică machiajul natural, fără culoare, în genul corector sau terapeutic.

Pentru că machiajul pentru bărbați este pe jumătate despre îngrijirea tenului și despre acoperirea defectelor sau evidențierea trăsăturilor.

Produsele destinate lor sunt din gama cosmeticelor unisex și se folosesc pentru aceleași etape cu care o fată este deja mult prea familiarizată: curățare, hidratare, acoperire și definire.

Curios să afli totuși unde apar diferențele între un machiaj pentru femei și unul de bărbați?

Înainte de aplicarea fondului de ten, un bărbat va avea grijă să fie proaspăt bărbierit. Daca tu nu ai barbă, el are și o poate umple în locurile în care prezintă diferente de relief cu o pensulă și o pudră cu o nuanță mai deschisă decât firul de păr. De asemenea, domnii își doresc din contră o bărbie masculină, pătrată, mult evidențiată.

În rest, și bărbații își pot modela și colora sprâncenele, subția nasul, reliefa pomeții și catifela buzele cu un balsam incolor. Se cheamă “înfrumusețare”.

Un bărbat iubitor de machiaj e obligat să stăpânescă la perfecție arta look-ului natural, tehnica întinderii și amestecării produselor pe ten astfel încât să nu pară machiat, ci doar îmbunătățit. Pentru că fenomenul este comentat și subiecții criticați chiar de ei înșiși: “Sunt bărbați care se machiază și nu recunosc!”

Și tu ai întrebări despre machiajul pentru bărbați, iar mărturiile lor te pot convinge de adevărul lor sau te pot indigna.

Unii dintre ei au folosit pentru prima dată fondul de ten sau corectorul pentru a acoperi pete, semne, roșeață, acnee sau diferite boli ale pielii extrem de vizibile. Îi crezi când mărturisesc că machiajul le-a dat din nou încredere să iasă din casă.

13102325_492919554239031_386219361_n

Te poți întreba apoi de ce aceștia continuă să se machieze chiar și acum când nu mai au aceste probleme? Pentru ochi sclipitori, nas fin și buze catifelate! Au descoperit îmbunătățirile pe care le pot aduce propriei imagini.

Și bărbații caută perfecțiunea și devin obsedați de ea.

Ei nu mai vor să audă de “fii bărbat, acceptă și suportă”, ci le rezolva pe toate cu fond de ten. Pentru că și ei pot fi vulnerabili emoțional, pot avea frustrări și complexe sau acele “body image issues”.

Le poți refuza dorința? Cel puțin nu marile companii de cosmetice și artiștii de make up ale vedetelelor internaționale.

Le-ai văzut pozele perfecte în ziare după o tură pe covorul roșu. Dar știai că domnii de la Hollywood:

– poartă o mini cremă matifiantă în buzunare contra unei fețe lucitoare

– sunt dați cu fond de ten sau cu o cremă hidratantă, chiar și pe urechi pentru că ele se înroșesc primele

– folosesc picături de ochi ca să le sclipească privirea

– au sprâncenele conturate și fixate cu spray fixativ ca acestea să nu dispară din poze

– au genele întoarse cu cleștișorul de gene și rimelate doar la vârfuri pentru a fi mai lungi?

Și nu este vorba de bărbați care vor să fie feminini, ci de crearea celei mai bune versiuni a lor. Pentru ei machiajul nu are gen!

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu