Juliturile și vânătăile copiilor sunt normale. Nu te speria.

Modul în care tratați vătămările ca părinte are un efect de durată asupra percepției copilului asupra pericolului.

Juliturile și vânătăile  sunt o parte normală a copilăriei. Înseamnă că cei mici sunt activi, se distrează și învață să-și  cunoască și să-și controleze  corpul în creștere. Aceasta este o etapă dificilă pentru ca părinții să fie doar martori, deoarece avem tendința să ne protejăm tot timpul puiul de om.

Răspunsul unui părinte are un efect semnificativ asupra unui copil, motiv pentru care trebuie să-l înveți să rămână calm și rezonabil, în ciuda faptului că în interiorul  tău s-a activat panica.

DoctorAS îți oferă sfaturi cu privire la modul de acțiune.

#1: Nu reacționa.

Este posibil să fie nevoie de mult auto-control pentru a nu arăta emoții atunci când copilul se rănește, dar aceasta este exact ceea ce trebuie să faceți.  Până când nu evaluați  situația, nu are rost să o faceți să pară mai grav decât este. Acest lucru îl va speria și mai tare pe cel mic.

Atunci când cel mic cade chiar în fața dumneavoastă, mergeți către el (nu alergați în viteză!) șoptind fraze de încurajare și luați-l în brațe. Îmbrațisările fac minuni.  Copilul tău se va simți instantaneu în siguranță, bucuros să fie ținut în îmbrățișarea ta. În acest timp vă veți uita peste umărul lui, permițându-vă să vă exprimați îngrijorarea renunțând la masca de indiferență fără a observa el.

#2: Fii pregătit.

Este bine să aveți cu dumneavoastră o trusă de prim ajutor ori de câte ori vă aventurați departe de casă.  Gândiți-vă la această mică trusă de prim ajutor ca la un pachet de scutece pe care trebuie să îl aveți tot timpul la drum, ca atunci când copilul avea numai câteva luni. Cu bandaje, unguent cu antibiotic, un pansament și o bandă medicală, o pensetă, un ambalaj rece, ibuprofen sirop, cremă de hidrocortizon și câteva mănuși de unică folosință, veți fi gata pentru orice catastrofă.

Ceea ce aș adăuga la listă este o formă de distragere a atenției. Ca mamă de băieți neastâmpărați care se află într-o stare constantă de rănire, se pare că, având un fruct, bomboane sau o carte pentru a distrage atenția în timpul îngrijirii unei răni, ajută foarte mult.

#3: Fii atent.

“Timpul petrecut la locul de joacă înseamnă timp petrecut pe Facebook “, desigur acesta este afirmație cu o notă de sarcasm, dar dacă fața ta este lipită de telefonul tău, vei pierde momentul  căzăturii copilului acesta strigând cu genunchiul plin de sânge, și în loc să vă grăbiți să vă ocupați de o situație pe care deja o înțelegeți, vă veți supăra mai mult copilul repetând: “Ce s-a întâmplat? Ce sa întâmplat? “În schimb, fiți atenți, fiți prezenți pentru copilul dvs. și, prin urmare, mai bine pregătiți atunci când se produce o vătămare.

#4: Desensibilizare.

Este  amuzant  când familii cu un singur copil, un copil mai mic sau doar fete vin în vizită la părinți de băieți. Ei sunt în mod inevitabil șocați de nivelul haosului, de natura  jocului lor. Ei se luptă și se fugăresc toată ziua – în timp ce se bucură bine, bineînțeles. Acest lucru a desensibilizat toată  pe toți din familia lor la ideea de răniri. Băieții sunt mândri de zgârieturile lor. Cheia este de a permite copiilor dvs. să se angajeze în joc riscant, dur.

Luați-le patine. Mergeți la un parc  cu trambulină. Creați un curs de obstacole în curtea din spate. Din când în când, împingeți-i (ușor). Ce faci este să-l înveți pe copilul tău ce înseamnă să cadă, să aterizeze, să experimenteze o mică durere și apoi să o ignore. Să se ridice, să se scuture și să se alăture din nou jocului.

Învățarea unui copil cum să facă față cu calm și rezonabilitate propriilor lovituri și vânătăi le dă instrumentele necesare pentru a face față ulterior în viață. Se construiește acea rezistență pe care fiecare părinte se străduiește să o aibă. Deci, data viitoare, nu vă speriați. Respirați adânc, luați-vă instrumentele și mergeți la copilul vostru care sângerează ca și cum ar fi doar o altă zi din viața de părinte – ceea ce este.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu