Ghidul gravidei II – Cum se calculează vârsta sarcinii

Durata normală a unei sarcini este de 40 de săptămâni.

Prima lună (prima săptămână) de sarcină începe să fie calculată o dată cu prima zi a ultimului ciclu, sau de la data precisă a concepţiei, dacă aceasta este ştiută.

Sfaturi pentru prima perioadă a sarcinii

Dacă ştiţi deja că aţi rămas însărcinată sau plănuiţi să rămâneţi în curând, ar trebui deja să vă comportaţi responsabil în ce priveşte alimentaţia şi regimul de viaţă.

Este indicată abstinenţa de la orice fel de drog, precum şi tutun, cafea, alcool şi se recomandă de asemenea o atenţie sporită şi un discernământ bun în ce priveşte medicamentele pe care le luaţi, pentru că toate substanţele care intră în corpul mamei pot influenţa dezvoltarea şi sănătatea copilului. Se recomandă în schimb  suplimentele de  vitamina B9 (acid folic) şi suplimente specifice de vitamine prenatale, în funcţie de prescrierea doctorului şi de specificul nevoilor pacientei viitoare mămică. Este recomandată o alimentaţie bogată în calciu, în special din alimente, legume verzi, lactate.

După detectarea sarcinii, este de dorit ca femeia însărcinată să intre în atenţia unui medic de specialitate obstetrică-ginecologie, preferabil acelaşi medic pe toată durata  celor 9 luni, care să supravegheze şi să înregistreze evoluţia sarcinii, să cunoască şi să urmărească simptomele gravidei, stabilind cu aceasta o relaţie de încredere reciprocă.

 Dr. Gheorghiţă Anda, medic specialist ginecologie, Medcenter Iaşi

CITEŞTE MAI DEPARTE: 

Ghidul gravidei I – simptome care anunţă sarcina

 

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu