Farmacia din sâmburele de grapefruit
Despre extractul din seminţe de grapefruit:
Grapfruit-ul, galben sau roz, zemos şi amar la gust, s-a născut din încrucişarea accidentală dintre două citrice: pomelo şi portocală. Grapfruit-ul a devenit deosebit de popular în anii ’70, mai ales datorită curei de slăbire în care era folosit. Proprietăţile curative ale fructului de grapefruit sunt mult mai complexe şi abia în ultimii ani au început să fie folosite şi aplicate. Benefice sunt atât pulpa fructului, care conţine enzime ce stimulează digestia, cât şi seminţele bogate în flavonoide.
Extractul obţinut din seminţe de grapefruit este remarcabil în ceea ce priveşte proprietăţile sale antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiparazitice. În procesul de fabricaţie, bioflavonoidele din grapefruit se transformă într-un compus extrem de puternic – naringenin (flavonă) – care este ingredientul activ responsabil pentru proprietăţile extractului.
Extractul din seminţe de grapefruit rupe membrana celulei bacteriene, eliberând conţinutul său citoplasmatic în termen de 15 minute de contact dintre extract şi microogranism. La o diluţie de 1:> 512, extractul este bactericid (ucide bacteriile) şi, de asemenea, complet netoxic.
Proprietăţile extractului din seminţe de grapefruit:
Studiile efectuate la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee (SUA), reputat centru de cercetare medicală, au stabilit că extractul de grapefruit ajută la detoxifierea organismului şi amplifică funcţionarea sistemului imunitar.
De asemenea, extractul din seminte de grapefruit are proprietăţi de alcalinizare a pH-lui sanguin. Această proprietate este foarte importantă, deoarece microorganisme nocive, precum viruşii şi bacteriile patogene, nu pot supravieţui în mediul alcalin. Multe boli degenerative (Alzheimer, Parkinson, diabet, ateroscleroză, osteoporoză) sunt asociate cu un nivel acid al pH-lui sanguin.
Prin proprietăţile sale antioxidante, extractul din seminţe de grapefruit contribuie la reducerea distrugerilor şi la reducerea morţii celulare provocate de radicalii liberi.
Extractul din seminte de grapefruit este deja recunoscut şi folosit pentru acţiunea sa de antibiotic natural. Are efecte dovedite asupra protozoarelor, drojdiilor, bacteriilor. Are avantajul că, fiind natural, este netoxic, hipoalergenic şi poate fi administrat pentru perioade mai lungi – chiar câteva luni – fără efecte secundare. Astfel pot fi vindecate infecţii persistente, cronicizate, precum infecţiile urinare recidivante.
Extractul din seminţe de grapefruit este unul din cele mai bune antiseptice externe şi interne de origine naturală. Extractul de grapefruit este bacteriostatic (împiedică înmulţirea microorganismelor fără a le ucide) dar, la fel de bine, şi bactericid (ucide bacteriile), în funcţie de concentraţia folosită.
Extractul din seminte de grapefruit este şi un antiparazitar remarcabil, mai ales faţă de Giardia lamblia.
De asemenea extractul din seminţe de grapefruit, acţionează eficient împotriva fungilor de tip Candida, vindecând infecţii fungice persistente, care nu au cedat la alte tratamente. Dr. Leo Galland, cunoscut doctor american în medicină alternativă, a realizat un studiu clinic în care a constatat eficienţa tratamentului cu grapefruit pentru 99% din cazurile cronice cu candidoză tratate.
Allan Sachs D.C., C.C.N., nutriţionist certificat clinic şi chiropractor precizează, în cartea sa “The Authoritative Guide to Grapefruit Seed Extract”: ,,Mulţi medici holistici, inclusiv eu, considerăm Candida albicans o problemă mare de sănătate pentru oamenii din ţările industrializate. Dar proprietăţile antifungice şi spectrul larg de acţiune al extractului de grapefruit au făcut din tratamentul anticandidozic un succes. Cu ajutorul acestuia, sute de persoane s-au vindecat de diverse tipuri de candidoză.”
Multe studii ştiinţifice şi clinice au demonstrat efectele nimicitoare ale extractului din seminţe de grapefruit asupra microorganismelor: Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa, Giardia lamblia, Diplococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Mycobacterium species, Campylobacter, Candida albicans, Escherichia coli, Streptococcus, Salmonella, Klebsiella, Proteus, Cholera, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis, Legionella pneumoniae, Helicobacter pylori, Herpes simplex 1, virusul gripal A2, şi virusul pojarului. Extractul ucide atât tulpini bacteriene gram-negative cât şi gram-pozitive.
Extractul din seminţe de grapefruit, este foarte util, ca adjuvant, pentru pacienţii bolnavi de HIV sau cu sindromul oboselii cronice, care au sistemul imunitar slăbit şi sunt vulnerabili în faţa agresiunii viruşilor şi bacteriilor. Tratamentul cu extract din seminţe de grapefruit îi face mai rezistenţi în faţa infecţiilor.
Efectele şi acţiunile extractului de grapefruit:
– Antibiotic natural
– Acţiune antivirală, antibacteriană, antiparazitară, antifungică
– Dezifectant la nivelul pielii, reduce grăsimea din piele, fiind astfel antiacneic
– Antiseptic
– Promovează creşterea părului.
Indicaţiile extractului de grapefruit:
– Răceală şi gripă
– Herpes
– Infecţii fungice interne cum este candidoza
– Infecţii fungice externe – infecţia unghiei piciorului, infecţii vaginale, picior de atlet
– Parazitoze – Giardia lamblia, Entamoeba histolytica
– Intoxicaţii alimentare
– Sindromul de colon iritabil
– Diaree, dizenterie, colite, boala Crohn
– Acnee, eczeme, răni
– Căderea părului, mătreaţă
– Infecţii vaginale
– Cistită
– Incontinenţă urinară
– Gingivite
– Disbioză bacteriană
– Sindromul oboselii cronice
– Sinuzită
– Laringită
– Inflamaţii cronice
– Chisturi
– Polipi
– Tumori benigne
– Lipoame
Dozarea extractului de grapefruit:
Dozajul uzual al extractului de grapefruit este de 200 mg/zi. În infecţiile cronice se folosesc doze mai mari, de 3 ori pe zi, dar fără să se depăşească 1500 mg/zi.
Fiind un antibiotic, extractul de grapefruit poate omorî şi flora microbiană naturală din intestine. Din acest motiv, dacă se face un tratament pe perioade îndelungate, cum este cazul infecţiilor cronice, se recomandă suplimentarea cu probiotice. Pe perioade mai mici de o lună nu este necesar acest lucru.
Daca ne cade parul este important sa ne luam analizele, sa vedem ce valori are acidul folic, zincul sau magneziul. Sunt elemente care au un rol major in cresterea si indesirea parului.
Eu folosesc pentru stoparea caderii parului un supliment ce se numeste halier.