Doar un pahar de suc pe zi pentru copii

Chiar şi o alimentaţie relativ sănătoasă poate duce la serioase probleme de sănătate, mai ales dacă este vorba despre copiii mici. Acest lucru a fost confirmat de un studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Michigan.

Cercetătorii americani au intervievat părinţi cu copii mici, familiile participante la sondaj reprezentând toate categoriile sociale. S-a dovedit că 35% dintre copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani beau zilnic cel puţin două pahare de suc, în timp ce specialiştii atenţionează că norma pentru copiii de până la 6 ani este de numai un pahar ( nu contează dacă sucul este sută la sută natural sau diluat).

În mod surprinzător, cu cât mai săraci sunt părinţii, cu atât mai mult abuzează copilul lor de sucuri. De exemplu, în categoria familiilor intervievate cu venituri mai mici de 30.000 de dolari pe an, recomandarea medicilor este încălcată de aproape fiecare al doilea copil, în timp ce printre cei care câştigă peste 100.000 de dolari, acest procent este de numai 23%.

„Restricţiile în acest caz sunt importante, pentru că există o relaţie directă între consumul de băuturi dulci şi astfel de probleme de sănătate precum obezitatea şi cariile dentare timpurii’, atenţionează unul dintre autorii studiului. Potrivit specialistei, pentru mulţi dintre copiii supraponderali, băuturile dulci reprezintă o parte importantă din caloriile primite de organism.

De multe ori părinţii consideră sucurile una dintre cele mai uşoare metode de a-i oferi copilului lor vitaminele necesare. Uneori, însă, este destul de greu să deosebeşti un suc sută la sută natural de băuturile îndulcite. În orice caz, medicii recomandă restricţionarea consumului de sucuri pentru copii la numai un pahar pe zi, chiar dacă acesta este de cea mai bună calitate.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu