Cum visează un bărbat și cum visează o femeie

Conţinutul viselor şi capacitatea de a şi le aminti diferă la femei şi bărbaţi. Profesorul Nielsen de la departamentul de psihiatrie al Universităţii din Montreal, specialist în studiul viselor, a dezvăluit rezultatele cercetărilor sale desfăşurate timp de peste zece ani pe circa 30.000 de participanţi cu vârste cuprinse între 10 şi 80 de ani. Este un volum impresionant de date care i-au permis să analizeze diferenţele onirice în funcţie de vârstă şi sex.

Unde se face diferența

Frecvenţa De-a lungul vieţii, femeile îşi amintesc mai bine visele decât bărbaţii. Aceasta nu înseamnă că visează mai mult, ci că amintirea este mai puternică. Un vârf de memorare apare la adolescenţi şi tineri adulţi de ambele sexe şi un declin progresiv intervine spre 30 de ani la bărbaţi şi cu câţiva ani mai târziu la femei.

Conţinutul De ambele părţi, tema cel mai des întâlnită este cea că omul este urmărit. Urmează visele cu conotaţie sexuală şi cele cu căderi. Amintirile negative sunt mai dese la femei. Printre acestea, decesul unei persoane apropiate sau al unei cunoştinţe, eşecul la un examen, lupta cu diferite insecte, păianjeni sau şerpi. Există mai mulţi bărbaţi care visează că zboară, că au puteri magice sau facultăţi mentale superioare, că asasinează pe cineva sau că zboară spre alte planete.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu