Cum să ai o memorie mai bună

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani îşi pot  îmbunătăţi memoria de lucru prin creşterea aportului de acizi graşi polinesaturaţi omega 3, după cum sugerează un nou studiu. Memoria de lucru este esenţială pentru rezolvarea de probleme şi raţionalizarea adaptativă,  după cum afirmă specialiştii în neuroştiinţă.

Studiul a arătat o corelaţie pozitivă între nivelul acizilor graşi omega 3 din sânge şi memoria de lucru, indicând faptul că dieta joacă un rol important în menţinerea abilităţilor cognitive ale adultului tânăr sănătos. Aceasta e o vârstă vulnerabilă la care se instalează simptomele bolilor psihice iar după 6 luni de aport de omega 3 sunt vizibile îmbunătățiri ale memoriei de lucru.

Cercetătorii subliniază că deficitul acestor acizi se asociază cu tulburări de dispoziţie şi gândire Iar alte studii  sugerează că suplimentele de omega 3 ar putea fi folosite ca adjuvanţi în tratamentul bolilor neuropsihice ca  tulburările de dispoziţie, schizofrenie ,deficit de atenţie şi hiperactivitate.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu