Cum poate fi măsurată tensiunea arterială la nou-născuți

Toată lumea știe cât este de importantă măsurarea tensiunii arteriale și ce probleme serioase de sănătate implică o valoare anormală ( în general mare) a acesteia. Un nou-născut, chiar dacă în mod aparent pare sanatos, trebuie evaluat cu atenție pentru diferite patologii. Imediat după naștere copiii sunt preluați de medicul neonatolog care îi evaluează funcțiile vitale. Un semn vital care nu este în mod constant evaluat nou-născutiilor, asa cum este pentru orice alt pacient internat, este tensiunea arterială.

Această manevră medicală este adesea greu de efectuat la copiii atât de mici din cauza mișcărilor de necontenit ale acestora și a plansului. Măsurătorile produc de multe ori artefacte. Acestea diferă în funcție de vârsta gestațională și de greutate. Măsurătorile trebuie efectuate în condiții de repaus ale bebelușului ( când nu plânge și este liniștit) cu o manșetă corespunzatoare.

Alte metode pentru evaluarea tensiunii arteriale în aceste cazuri se referă la palpare, înregistrare doppler sau oscilometrie. Indiferent de metodele de măsurare/evaluare pe care le au la dispoziție medicii pentru a face acest lucru, este important ca nou-născuților să le fie măsurată tensiunea arterială ca semn vital și stare de bine.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu