Cristian Gheorghe
Conferentiar, medic primar medicină internă si gastroenterologie, doctor în medicină.
Loc de muncă: Centrul Medical Neolife
Profesor de Gastroenterologie la UMF „Carol Davila” București.
Coordonator Laborator Endoscopie Digestivă Diagnostica si Terapeutica – Institutul Clinic Fundeni București.
Președintele Societății Române de Endoscopie Digestivă (SRED) între 2009-2011, reales pentru mandatul 2017-2019.
Membru în Conducerea Societății Europene de Endoscopie Digestivă (ESGE) 2006-2008, reales 2008-2010.
Președintele Asociației Române pentru Studiul Pancreasului.
Absolvent al UMF Carol Davila București în 1984, obține Certificatul de Competență de Endoscopie Digestivă în aprilie 1990.
Devine medic specialist în medicina internă (1991) și gastroenterologie (1992), este încadrat în Clinica de Gastroenterologie Fundeni în 1991 și devine medic primar medicina internă & gastroenterologie în 1997.
Este seful Secției I Gastroenterologie din Institutul Clinic Fundeni din 2001 (pozitie obținută prin concurs).
Obține titlul de doctor în medicina în 1996, în specialitatea gastroenterologie, cu teza “Gastropatia portal-hipertensivă”.
Prof. Dr. Cristian Gheorghe a fost implicat în domeniul academic universitar din 1994 când devine prin concurs asistent universitar la Catedra de Gastroenterologie, UMF Carol Davila; promovează examenul de șef de lucrări în 2001 și devine conferențiar universitar în 2005 și profesor universitar la UMF Carol Davila în 2011. Este abilitat pentru activitate de îndrumare în cadrul Scolii Doctorale a UMF Carol Davila în 2014 în urma susținerii Tezei de abilitare (Habilitation Thesis) Perspective în endoscopia digestivă diagnostică și terapeutică.
Perfecționare post-universitară
Prof. Dr. Cristian Gheorghe a efectuat și continuă să participe anual la numeroase stagii și cursuri de pregătire în gastroenterologie și endoscopie digestivă, căutând să deprindă și să perfecționeze cele mai recente tehnici de endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică. Stagiile care și-au pus amprenta pe formarea sa de gastroenterolog-endoscopist sunt Stagiul Practic de Formare în Endoscopia Digestivă Diagnostică și Terapeutică, Olanda 1998 și Cursul și Stagiul Practic de Ecoendoscopie, MUSC, Charleston, South Carolina, USA, 2008.
Activitate medicala curentă
Prof. Dr. Cristian Gheorghe dirijează si coordonează explorarea și îngrijirea pacienților internați în sectia I Gastroenterologie Institutul Clinic Fundeni. În Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică coordonează programul de proceduri curente (peste 20.000 de proceduri endoscopice anual) și efectuează zilnic endoscopii digestive superioare și inferioare în scop diagnostic (diagnosticul leziunilor premaligne și maligne, diagnosticul bolilor inflamatorii intestinale, ulcerul gastric și duodenal etc.) și terapeutic (hemostaza în hemoragiile digestive variceale și non-variceale, polipectomii sși rezecții endoscopice, dilatări de stenoze, protezare esofagiana etc.), ecoendoscopii (diagnosticul și stadializarea cancerului pancreatic, esofagian, gastric, diagnosticul leziunilor digestive submucosale) și ERCP (extractia calculilor biliari coledocieni, dilatarea stenozelor biliare, protezare bilira și pancreatica etc.)
Activitate stiintifică
Prof. Dr. Cristian Gheorghe desfasoară și o intensă activitate știintifică, clinica și de laborator (în cadrul CEMT), în special în conexiune cu tehnicile endoscopice. Ariile de expertiză științifică sunt reprezentate de: Tehnici Noi de Diagnostic și Terapie în Leziunile Maligne și Pre-maligne, Hipertensiunea portală, Bolile Inflamatorii Intestinale, Tehnici de Hemostază Endoscopică.
În aceste domenii, Prof. Dr. Cristian Gheorghe a publicat peste 120 de lucrări în reviste indexate ISI (Hirsch Index 20/1380 citații la 1 februarie 2016), 5 cărți ca prim autor, 55 de capitole de carte, a prezentat peste 130 de postere și a susținut peste 120 de prezentări/comunicări la manifestări științifice naționale și internaționale. A condus ca director și a participat ca cercetător la 11 granturi naționale și internaționale. Pentru activitatea științifică a primit numeroase premii și distincții între care Premiul I, acordat de Societatea Română de Endoscopie Digestivă (SRED) 2009 și 2010, Premiul de Excelență “Viața Medicală” oferit cu ocazia galei aniversare “Viața Medicală” 2009, Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler 2010, Premiul TopMedici 2012 pentru valoroasa contribuție la prestigiul medicinei românești 2012, Diploma de Excelență în semn de Recunoștință, acordată de Asociația Națională pentru Protecția Pacienților 2012, Diploma de Excelență și medalia comemorativă „15 Ani de Transplant Hepatic în România” 2015.
Este membru a peste 30 de societăți științifice naționale și internaționale din România, Europa și Statele Unite ale Americii (între care ESGE, EASL, ASGE, ACG, AGA, ESPEN, ECCO, EPC, CCFA, RCCC, SRGH, APPR)
Rezultate vot:
Comenteză pe Facebook