Institutul Clinic Fundeni

Adresa: Șos. Fundeni nr. 258, sector 2, București
Telefon: 021.275.05.00
E-mail: secretariat@icfundeni.ro

ISTORIC:

Institutul Clinic Fundeni a fost fondat în anul 1959 și are o veche tradiție în patologia dificilă cardio-vasculară, hepatică, renală, digestivă, hematologică.

Anual, în Institutul Clinic Fundeni se internează peste 50.000 de persoane, se efectuează peste 100.000 de consultații și 3.000.000 analize.

CONDUCERE:

Manager – Dr. Carmen Orban
Director medical – Dr. Alina Daniela Tănase

SERVICII MEDICALE:

 • Diagnosticul și tratamentul bolilor neurologice după protocoale propuse, utilizate  și completate după ghidurile de diagnostic și tratament ale Societății de Neurologie din România.
 • Diagnosticul și evaluarea bolnavilor cu urgențe neurologice, tratament multidisciplinar.
 • Epilepsie
 • Neurooncologie. Diagnosticul sindroamelor paraneoplazice,tratamentul și urmărirea bolnavilor neurooncologici, fenomenelor de neurotoxicitate.
 • Activitate de consultanță neurologică a bolnavilor din toate specialitățile
 • Recuperare și reabilitare neurologică și neuropsihologică, atât în fază acută, postacută, cât și în fază cronică.
 • Evaluări ale statusului psihologic, psihoterapie singulară și în grup a bolnavilor neurologici. Consiliere a persoanelor cu boli neurologice sau alte boli cronice grave, persoane cu handicap sau cu boală canceroasă, transplant.
 • Recuperare și reabilitare a bolnavilor afazici folosindu-se cele mai noi metode de reabilitare ale limbajului.
 • Diagnosticul, evaluarea și tratamentul miasteniei gravis. Managementul bolnavului miastenic necesită experiență clinică și colaborare multidisciplinară. În Spitalul Fundeni s-a structurat o echipă  multidisciplinară, alcatuita din medici radiologi, medici de terapie intensivă, chirurgi, oncologi. Colectivul clinicii are o  experiență unică în managementul acestei boli. Toți pacientii sunt reevaluați și urmăriți cu regularitate.
 • Boala vasculară cerebrală, management modern,evaluarea bolnavului vascular, prevenție primară și secundară a AVC, tratament intervențional.
 • Bolile inflamatorii ale sistemului nervos central și periferic(ex.Scleroza multiplă, poliradiculonevrita, miastenia gravis).
 • Boli degenerative ale sistemului nervos (boala Parkinson, demențe, SLA).

DOTĂRI:

În prezent spitalul dispune de 3 secții ATI, 2 secții clinice de chirurgie generală, 3 secții de gastroenterologie, 3 secții de hematologie, o secție de medicină internă, 3 secții de nefrologie, 3 secții de pediatrie, o secție de radioterapie și 3 secții de urologie. Despre dotările acestor secții puteți afla mai multe informații accesând linkul: http://icfundeni.ro/structura-organizatorica/.

Pe lângă aceste secții, institutul dispune de 3 centre medicale:  centrul pentru transplant medular, centrul pentru boli digestive și transplant hepatic și centrul pentru uronefrologie și transplat renal.

De asemenea, există și câteva laboratoare în cadrul institutului: laborator de analize medicale, laborator de explorări funcționale, laborator de medicină nucleară, serviciul de anatomie patologică și un laborator de radiologie și imagistică.

În ceea ce privește aparatura, institutul dispune de:

–         IRM 1,5 T Signa Horizon (GE-2000)

–         CT multislice 16 Emotion (Siemens-2009)

–         Angiostar Plus (Siemens-2000)

–          Senograph DMR (GE-2001)

–         Combigraf  Quadro (2002)

–         ddR Multisystem (Swiss ray)

–         Telediagnostic (Philips-2000)

–         Post de grafie (Siemens 2008)

–         Mercury 332 (Villa-2000)

–         Ecograf (2008)

–         PCR (2003)
–         PACS (2003

TARIFE:

Spitalul nu afişează tarife privind internarea sau analizele realizate în laboratoare, dar de încadată ce vom intra în posesia listei cu prețuri, o vom afișa.


Te rugăm să votezi


Rezultate vot: Niciun vot

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Comentarii

 1. lemandroi georgiana
  Răspunde

  buna ziua am si eu o intrebare daca la spitalul fundeni as putea gasi sa dau si eu un rinichi am mare nevoie de bani …ast rasp multumesc

Postează un comentariu