Copilul tău suferă de astm? Atenție la nivelul vitaminei D

Nivelul vitaminei D trebuie atent monitorizat și suplimentat la copii cu astm care sunt tratați folosind corticosteroizi inhalatori, conform unui articol publicat în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine .

În ultima perioadă a crescut numărul atât a cazurilor de astm cât și a insuficienței vitaminei D, sugerându-se că între cele 2 ar putea fi o legătură cauzală. Cercetătorii au descoperit că  acei copii cu astm  care prezintă nivelurile scăzute ale vitaminei D  au un răspuns mai scăzut la tratament decât copii cu niveluri normale .   Copii cu astm ușor sau sever care primeau tratament cu corticosteroizi inhalatori si aveau nivelul vitaminei  D din sânge scăzut aveau rezultate mai slabe la testele respiratorii si răspuns mai mic la administrarea medicației decât ceilalți. La aceștia, creșterea nivelului de vitamina D se corelează cu îmbunătățirea funcției pulmonare.

Nivelul vitaminei D din sânge considerat suficient este >30 ng/mL și deficitar la valori <20 ng/mL. Nivelul scăzut al vitaminei  D este asociat și cu alte boli ca infecții și cancere.

Distribuie articolul

BestKids.ro

Comenteză pe Facebook

Postează un comentariu